søndag, 28 mars 2021 10:20

Toppledere i Helse Fonna ble koronavaksinert

Skrevet av
Tre toppledere er blant dem som er blitt prioritert i Helse Fonnas koronavaksinestrategi. Her fra Stord sykehus i 2016. Tre toppledere er blant dem som er blitt prioritert i Helse Fonnas koronavaksinestrategi. Her fra Stord sykehus i 2016. Foto: Helse Fonna / NTB

Helse Fonna har gitt koronavaksine til tre toppledere og 31 mellomledere, viser en oversikt Dagbladet har fått innsyn i.

– Helse Fonna har prioritert all vaksinering i anledning å opprettholde kritiske, kliniske funksjoner i foretaket, sier administrasjonssjef Aunn Gunn Løklingholm til Dagbladet.

Helse Fonna HF er et lokalt helseforetak underlagt Helse vest og administrer blant annet Haugesund, Odda, Stord og Valen sykehus.

I svaret trekkes det fram at topplederne er vaksinert av hensyn til generell og smittevernfaglig beredskap, samt at mellomlederne «arbeider klinisk i tillegg til ledelse, og derfor har hatt avgrenset mulighet til hjemmekontor».

Områdedirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet (FHI) har tidligere understreket at helsepersonell med pasientkontakt kan prioriteres i vaksinekøen.

– Vi har bedt om at funksjonaliteten i kritiske funksjoner blir prioritert, skrev han til Dagbladet i forrige uke.

 

web liggende

Sist redigert søndag, 28 mars 2021 10:33