mandag, 08 mars 2021 12:32

Mange ble disket i Vasaloppet

Skrevet av NTB-TT
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Tord Asle Gjerdalen vant Vasaloppet, men flere av hans konkurrenter er blitt diskvalifisert på grunn av ulovlig skøyting. Tord Asle Gjerdalen vant Vasaloppet, men flere av hans konkurrenter er blitt diskvalifisert på grunn av ulovlig skøyting. Foto: Ulf Palm / TT / NTB

Flere eliteløpere ble diskvalifisert etter Vasaloppet søndag på grunn av ulovlig skøyting. Ingen av dem var blant de ti beste.

Det er den svenske radiostasjonen P4 Dalarna som melder om diskingen.

TV-bildene viste tydelig at mange løpere flere ganger var på kanten til det man kaller retningsendrende skøytetak. Det skal ifølge reglementet kun benyttes hvor det ikke er oppkjørte skispor.

Selv om de 90 kilometerne fra Sälen til Mora går i klassisk stil, førte søndagens forhold til at utøverne ble stående og stake mellom sporene. Litt nysnø hadde gjort sporene ubrukelige. Derfor ble det svært fristende for noen å ta noen ekstra skøytetak.

– Det ser ofte veldig dårlig ut, og så er det snakk om veldig små marginaler når man ser etter om hensikten er å holde farten oppe og få hjelp til det på denne måten. Hva ellers er hensikten med disse takene, sier Vasaloppets administrerende direktør Johan Eriksson til P4 Dalarna.

Eriksson ville ikke si hvor mange løpere som ble diskvalifisert, men ifølge resultatlistene var det ingen blant topp ti i noen av klassene.

Svenske Lina Korsgren vant kvinneklassen foran Marit Bjørgen, mens Tord Asle Gjerdalen sikret norsk seier for niende år på rad i herreklassen. Begge satte nye løyperekorder.

Andre saker å lese

Norge kan få kurdiske asylsøkere fra Sverige

08-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Norge kan få kurdiske asylsøkere fra Sverige

Kurdere i Sverige som frykter forfølgelse eller utlevering til Tyrkia, kan søke asyl i Norge, bekrefter Utlendingsdirektoratet (UDI).

Les mer i RingeriksAvisa

Hønefoss senket av Simonsen

07-08-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Sandra Simonsen sikret tre poeng for TIL 2020 da Hønefoss ble slått 1-0 i 1. divisjon, Grunnserien i fotball søndag.

Les mer i RingeriksAvisa

Tysk campingbil utfor vei ved Stegastein

07-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Tysk campingbil utfor vei ved Stegastein

Ingen ble skadd da en tysk campingbil veltet og ble hengende utfor en bratt vei i Aurland, på vei mot utkikkspunktet Stegastein.

Les mer i RingeriksAvisa

Noen har sladret på Bjarne Minde

07-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

I flere år har de Bjarne Minde-kontrollerte foretakene 4 Like AS, Minde & Minde AS og Vinteren Kommer AS hatt adresse hos kompisen Alf Martin Ulven i Kristiania Eiendomsforvaltning AS.

Les mer i RingeriksAvisa