søndag, 28 februar 2021 09:43

Hovland reiste seg etter Florida-smellen – kjemper om topplassering

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Viktor Hovland viste nerver av stål på tredje runde i WGC-turneringen i Bradenton, Florida. Viktor Hovland viste nerver av stål på tredje runde i WGC-turneringen i Bradenton, Florida. Foto: Phelan M. Ebenhack / AP / NTB

Golfproffen Viktor Hovland slo solid tilbake på lørdagens runde i WGC-turneringen i Florida og er ti slag under par før avslutningen søndag.

Etter tredje runde ligger nordmannen på delt 7.-plass. Opp til ledende Collin Morikawa fra USA skiller det fem slag, men Hovland er kun få slag bak resten av tetfeltet.

Nordmannen hadde en fæl opplevelse på siste hull fredag, der han måtte bruke åtte slag på sitt siste hull og avsluttet en til da strålende runde med en firedobbel bogey.

Det så han ikke ut til å være påvirket av da han gikk løs på lørdagens runde. Hovland spilte godt fra starten av og radet opp tre birdier og en eagle i løpet av de åtte første hullene.

Det råeste?

Det norske golffenomenet ristet lattermildt på hodet da et godt innslag mot greenen gikk rett inn til eagle på hull sju. Spillet hans fikk den tidligere PGA-proffen Henrik Bjørnstad til å hente fram godordene.

«Etter den avslutningen han hadde i går, så er det Viktor Hovland holder på med så langt i dag, kanskje det råeste han har gjort så langt i sin korte karriere! Jeg er tom for superlativer. Målløs.», skrev Bjørnstad på Twitter.

Det skulle imidlertid ikke fortsette fullt så strålende for Hovland, som varierte mellom det småsvake og det briljante. På 13. hull, som skal være banens enkleste, havnet han i trøbbel da et slag havnet i greenbunkeren. Han fikk ballen opp, men bommet så vidt med putteren og måtte tåle en bogey.

Den ble fulgt opp av en imponerende birdie på det neste hullet (par 3). Der traff Hovland hullet med et slag fra 25 meter. Og nordmannen noterte nok en birdie på hull 16 og var dermed seks slag under par på runden.

Øyner solid plassering

Par på hull 17 og 18 sørget for at Hovland endte dagen på seks slag under par. Han er ti under par totalt, og opp til turneringstoerne Billy Horschel og Brooks Koepka fra USA er det to slag.

WGC-turneringen skulle egentlig spilles i Mexico by, men den er av smittevernhensyn flyttet til Bradenton i Florida. Søndag skal turneringen avgjøres der.

Vinneren av turneringen får med seg en premiesjekk på 15,6 millioner kroner, og alle de 20 beste får premier på over én million.

NTB

Andre saker å lese

Eirik Jensen må tilbake i fengsel

24-05-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Eirik Jensen må tilbake i fengsel

Kriminalomsorgen har besluttet at den korrupsjonsdømte ekspolitimannen Eirik Jensen (66) må tilbake i fengsel. Jensens advokat mener det vil være direkte skadelig.

Les mer i RingeriksAvisa

Flertall for 15-årsgrense for sosiale medier

24-05-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Flertall for 15-årsgrense for sosiale medier

En ny undersøkelse viser at 70 prosent av befolkningen er for å innføre en 15-årsgrense for sosiale medier.

Les mer i RingeriksAvisa

FredagsQuiz

24-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens spørsmål. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Problemer hos Telia er nå fikset

23-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Flere Telia-kunder mistet ved 21-tiden torsdag kveld internett. Nettselskapet opplyser at de jobber med feilsøking.

Les mer i RingeriksAvisa