søndag, 28 februar 2021 09:43

Hovland reiste seg etter Florida-smellen – kjemper om topplassering

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Viktor Hovland viste nerver av stål på tredje runde i WGC-turneringen i Bradenton, Florida. Viktor Hovland viste nerver av stål på tredje runde i WGC-turneringen i Bradenton, Florida. Foto: Phelan M. Ebenhack / AP / NTB

Golfproffen Viktor Hovland slo solid tilbake på lørdagens runde i WGC-turneringen i Florida og er ti slag under par før avslutningen søndag.

Etter tredje runde ligger nordmannen på delt 7.-plass. Opp til ledende Collin Morikawa fra USA skiller det fem slag, men Hovland er kun få slag bak resten av tetfeltet.

Nordmannen hadde en fæl opplevelse på siste hull fredag, der han måtte bruke åtte slag på sitt siste hull og avsluttet en til da strålende runde med en firedobbel bogey.

Det så han ikke ut til å være påvirket av da han gikk løs på lørdagens runde. Hovland spilte godt fra starten av og radet opp tre birdier og en eagle i løpet av de åtte første hullene.

Det råeste?

Det norske golffenomenet ristet lattermildt på hodet da et godt innslag mot greenen gikk rett inn til eagle på hull sju. Spillet hans fikk den tidligere PGA-proffen Henrik Bjørnstad til å hente fram godordene.

«Etter den avslutningen han hadde i går, så er det Viktor Hovland holder på med så langt i dag, kanskje det råeste han har gjort så langt i sin korte karriere! Jeg er tom for superlativer. Målløs.», skrev Bjørnstad på Twitter.

Det skulle imidlertid ikke fortsette fullt så strålende for Hovland, som varierte mellom det småsvake og det briljante. På 13. hull, som skal være banens enkleste, havnet han i trøbbel da et slag havnet i greenbunkeren. Han fikk ballen opp, men bommet så vidt med putteren og måtte tåle en bogey.

Den ble fulgt opp av en imponerende birdie på det neste hullet (par 3). Der traff Hovland hullet med et slag fra 25 meter. Og nordmannen noterte nok en birdie på hull 16 og var dermed seks slag under par på runden.

Øyner solid plassering

Par på hull 17 og 18 sørget for at Hovland endte dagen på seks slag under par. Han er ti under par totalt, og opp til turneringstoerne Billy Horschel og Brooks Koepka fra USA er det to slag.

WGC-turneringen skulle egentlig spilles i Mexico by, men den er av smittevernhensyn flyttet til Bradenton i Florida. Søndag skal turneringen avgjøres der.

Vinneren av turneringen får med seg en premiesjekk på 15,6 millioner kroner, og alle de 20 beste får premier på over én million.

NTB

Andre saker å lese

11-åring påkjørt i Jevnaker

26-05-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Torsdag ble ei jente på 11 år påkjørt av en bil i en fotgjengerovergang i Storgata i Jevnaker. Jenta, som kjørte en sparkesykkel, ble kjørt til legevakta sammen med pårørende. Politiet...

Les mer i RingeriksAvisa

Mange elbiler på utenlandstur

26-05-2023 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Mange elbiler på utenlandstur

  I Norsk elbilforenings undersøkelse "Elbilisten 2023" sier 64 prosent at de planlegger å dra på tur med elbilen i sommer. Én av tre av disse skal til utlandet. 17 prosent...

Les mer i RingeriksAvisa

Pakk motorsykkelen riktig

26-05-2023 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Pakk motorsykkelen riktig

For dem som skal på tur med motorsykkel i sommer, minner Naf om at det er viktig å pakke riktig.

Les mer i RingeriksAvisa

Endelig er dette vedtatt!

25-05-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Endelig er dette vedtatt!

Statsforvalteren i Viken har nå endelig stadfestet reguleringsplanen for Lloyds Marked som ble vedtatt i Kommunestyret 29.09.22. Hele prosessen har tatt 8 år.

Les mer i RingeriksAvisa