fredag, 26 februar 2021 14:04

Mutant-mistanke i Hemsedal – besøksreglene strammet inn

Skrevet av
Hemsedal strammer inn reglene. Fram til 8. mars er det ikke lov med private sammenkomster med flere enn fem gjester. Hemsedal strammer inn reglene. Fram til 8. mars er det ikke lov med private sammenkomster med flere enn fem gjester. Foto: Halvard Alvik / NTB

Hemsedal har de siste dagene fått fire nye tilfeller av koronasmitte. Nå strammer kommunen inn og forbyr private sammenkomster med flere enn fem gjester.

Ifølge avisen Hallingdølen stammer ett av de to siste smittetilfellene fra en større fest på en privat hytte, noe som har ført til at 38 personer er satt i karantene. I tillegg er alle husstandsmedlemmer satt i såkalt ventekarantene.

Trolig er de nye tilfelle britisk mutert virus.

Nå strammer kommunen inn på reglene. Fram til 8. mars er det ikke lenger tillatt med private sammenkomster med flere enn fem gjester.

– Dette handler om frihet under ansvar. Vi trenger ikke legge oss på strengere restriksjoner enn de nasjonale, så lenge folk følger anbefalingene. Men når vi ser at disse ikke blir respektert, må vi trå til litt hardere, sier ordfører Pål Rørby (Sp) til avisen.

Ettersom man nå er midt i vinterferien frykter ordføreren at det blir en krevende helg dersom ikke folk tar mer ansvar.

– Folk må ta seg litt sammen nå. Den nye forskriften er et grep på veien for å hindre store samlinger av mennesker.

I et innlegg på kommunens Facebook-side skriver kommunen at smittesporingsarbeidet blir hindret da de i enkelte tilfeller møter personer som ikke er samarbeidsvillig i smittesporingsarbeidet.

Andre saker å lese

Norge kan få kurdiske asylsøkere fra Sverige

08-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Norge kan få kurdiske asylsøkere fra Sverige

Kurdere i Sverige som frykter forfølgelse eller utlevering til Tyrkia, kan søke asyl i Norge, bekrefter Utlendingsdirektoratet (UDI).

Les mer i RingeriksAvisa

Hønefoss senket av Simonsen

07-08-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Sandra Simonsen sikret tre poeng for TIL 2020 da Hønefoss ble slått 1-0 i 1. divisjon, Grunnserien i fotball søndag.

Les mer i RingeriksAvisa

Tysk campingbil utfor vei ved Stegastein

07-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Tysk campingbil utfor vei ved Stegastein

Ingen ble skadd da en tysk campingbil veltet og ble hengende utfor en bratt vei i Aurland, på vei mot utkikkspunktet Stegastein.

Les mer i RingeriksAvisa

Noen har sladret på Bjarne Minde

07-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

I flere år har de Bjarne Minde-kontrollerte foretakene 4 Like AS, Minde & Minde AS og Vinteren Kommer AS hatt adresse hos kompisen Alf Martin Ulven i Kristiania Eiendomsforvaltning AS.

Les mer i RingeriksAvisa