tirsdag, 19 januar 2021 15:42

Meteorologene advarer: – Mye snø i Hønefoss

Skrevet av
Skal du ut og kjøre de nærmeste dagene bør du ha gode dekk og god tid. Det er varslet mye snø. Skal du ut og kjøre de nærmeste dagene bør du ha gode dekk og god tid. Det er varslet mye snø. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Bøttevis av nedbør i sør, isproblemer i nord og kraftig vind både i sør og nord. Et stormsenter i havet i vest setter sitt preg på været de neste dagene.

«Gjør dere klare for full pakke fra kong vinter!» lyder advarselen fra Meteorologisk institutt på Twitter.

Stormsenteret som bygger seg opp fører til at det tirsdag ble sendt ut ulike farevarsler på moderat nivå for store deler av landet.

I Sør-Norge ventes det store mengder nedbør. Noen steder kan det bli opp mot 40 centimeter snø, mens langs kysten kommer det meste av nedbøren som regn. Det er særlig de som skal ut å kjøre som blir bedt om å være forsiktige.

I Agder og i Rogaland er det dessuten ventet mye vind fra natt til torsdag. Det kan bli liten eller full storm på kysten, med lokalt vindkast på 28–33 m/s innover land lyder varselet for Rogaland.

Også i Nord-Trøndelag, Nordland og Troms er det varslet kraftige vindkast torsdag, mens for de nordligste delene av landet advares det om fare for ising på skip.