fredag, 30 oktober 2015 09:30

Tusenvis av folk til House of Commons

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

I løpet av den første uken House of Commons har stått åpent, har nærmere 10 000 mennesker besøkt huset. «Dette er langt flere enn vi hadde forestilt oss, og det viser hvor stor en folkelig appell dette verket har», sier Oslo Pilots kurator Per Gunnar Eeg-Tverbakk.

Huset vil stå foran Stortinget til januar 2016. Åpningstidene er man-fre 10-17 og lør-søn 12-17

Om kunstverket

I Marianne Heskes verk House of Commons har et lite forlatt småhus fra Østfold blitt til plassen foran Stortinget i Oslo. Det lille, værbitte huset, hvor flere generasjoner en gang levde sine liv, står nå ved foten av den ærverdige Stortingsbygningen, som rager over huset og omfavner det med sine to ytterfløyer.

Heske er kanskje best kjent for Prosjekt Gjerdeløa, et verk hun lagde for biennalen i Paris i 1980 og som det tok ett år å utføre. I dette verket ble en 1600-talls løe fra de bratte fjellsidene i Tafjord i Sunnmøre demontert, satt sammen i Centre Pompidou, risset inn med graffiti fra de besøkende og til slutt satt opp igjen på det samme stedet i Tafjord etter at utstillingen var over. For  House of Commons bruker Heske igjen geografisk forflytning som kunstnerisk strategi.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.