fredag, 09 oktober 2020 09:24

Per Martin med ringeriksnatur

Skrevet av
Per Martin Haakenstad Per Martin Haakenstad Foto: Frank Tverran

Mange har ventet spent på Per Martin Haakenstads del 2 av "Ringeriksnatur". Og de har ikke ventet forgjeves.

Her finner du steder som Krokskogen, Ringkollen og Vikerfjell brettet ut i praktfulle fotografier over 170 sider. Nevnes må også Jan Gunnar Hagen, som har stått for den grafiske utformingen av boka.

Som et kontrapunkt til de fargerike og innholdsrike fotografiene, er Per Martins tekster. De er knappe og ligger nær opp til notatformen, en form som bidrar til å supplere fotografiene uten å konkurrere med dem.

Vi har slått av en prat med Per Martin.

-Når begynte du på denne boka?

- Arbeidet med å finne fram tekster og bilder begynte i februar. Når jeg er på fototurer rundt i distriktet, skriver jeg nesten alltid ned inntrykkene fra turen. Det er denne teksten som følger fotografiene i boka.

- Hvorfor bok?

- Etter hvert har jeg opplevd en rekke steder i naturen hvor folk flest ikke går. Jeg fikk et sterkt ønske om å vise fram disse stedene til flere. Det var nok slik det begynte.

- Hva blir det neste?

- Nå må jeg se til å få solgt bøkene. Selv om det har vært mange forhåndsbestillinger, er det jobb å gjøre med salget. Mange har også spurt etter del 1, men den er utsolgt.

- Kommer det flere bøker?

- Ja, men det blir noe helt annet. Det er et samarbeid med Tom Erling Rørvik. Han har skrevet dikt og jeg har tatt fotografiene til boka. Den heter "Opptakt - en verden i dikt og bilder" og vil være klar til jeg åpner et galleri i Stabellsgate den 31. oktober.

(Skal du kjøpe boka, koster den kr 399,- og du kan bestille den hos Per Martin direkte på telefon 920 15 359.)