onsdag, 15 juli 2020 12:43

Mann (31) siktet for drap på kvinne i 50-årene og drapsforsøk etter knivstikking

Skrevet av
Tre kvinner ble knivstukket i Sarpsborg sent tirsdag kveld. Tre kvinner ble knivstukket i Sarpsborg sent tirsdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

En 31 år gammel mann er siktet for drap og drapsforsøk etter knivstikkingen i Sarpsborg. Mannen har en relasjon til to av de tre ofrene.

Ifølge politiet er 31-åringen norsk statsborger, men ikke etnisk norsk.

– Hendelsen i natt fikk et tragisk utfall hvor en kvinne i 50-årene omkom, en annen ble hardt skadd og en tredje skadd, men med mindre alvorlige skader. Gjerningsmannen er tidligere domfelt for vold, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Avhøres onsdag

Politiet har så langt fått stadfestet at gjerningsmannen har en relasjon til to av ofrene, men ikke til den avdøde kvinnen. De ønsker å avhøre 31-åringen i løpet av onsdag.

Mannen har fått oppnevnt advokat Vigdis Brandstorp som forsvarer.

Advokaten bekrefter overfor NTB at hun ennå ikke har vært i kontakt med den siktede mannen. Hun vil ikke si noe mer om saken før hun har møtt mannen senere onsdag.

– Jeg skal møte siktede, som skal gjennomføre avhør med politiet i dag, sier Brandstorp til NTB.

Kun en gjerningsperson

Så langt bekrefter etterforskningen at det kun står én gjerningsperson bak knivstikkingene, ifølge politiet.

– Undersøkelser av vedkommende og politiets kontakt med ham så langt, tilsa at han ble fremstilt for lege og ble senere innlagt på sykehus. Politiet undersøker nå om mannens psykiske helse har hatt betydning for hendelsesforløpet, heter det i pressemeldingen.

Politiet fikk først inn melding klokken 23.30 tirsdag kveld om en kvinne som var knivstukket ved bussholdeplassen Sarpsborg. Kvinnen satt i en bil og ventet på en slektning, ifølge politiet. Kort tid etter kom det meldinger om to nye knivstikkinger i St. Nicholas gate og Oscars gate. Politiet sendte alle tilgjengelige mannskaper til Sarpsborg da de fikk melding om hendelsen, og oppfordret folk til å holde seg innendørs.

Et av ofrene gjenkjente gjerningspersonen, som ble pågrepet der han bor, en time etter at politiet mottok første melding.

Opprettet kriseteam

Sarpsborg kommune har opprettet et kriseteam etter knivdramaet natt til onsdag.

– Dette er først og fremst en grufull og tragisk hendelse. Våre tanker går nå til dem som er rammet av episodene i natt. Ofre, pårørende og vitner. Det er uforståelig at noe sånt kan skje, men likevel har det skjedd, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje til Sarpsborg Arbeiderblad.

Politiet opplyser at de ønsker å komme i kontakt med personer som har vært vitne til en eller flere av hendelsene natt til onsdag, og andre som kan ha opplysninger i saken.