torsdag, 02 juli 2020 08:09

Lokaldrikke i særklasse fra Røyse Bærpresseri

Skrevet av
F.v. Eierne Ingvild Collet-Hanssen og Erlend Eilev Mellerud, ordfører Syver Leivestad, Anders Ullern og Stein Helge Hammersbøen fra Presseriet, salgs- og markedsansvarlig Cecilie Bjørnebye Jensen og administrerende direktør i Stiftelsen Matmerk Nina Sundqvist. F.v. Eierne Ingvild Collet-Hanssen og Erlend Eilev Mellerud, ordfører Syver Leivestad, Anders Ullern og Stein Helge Hammersbøen fra Presseriet, salgs- og markedsansvarlig Cecilie Bjørnebye Jensen og administrerende direktør i Stiftelsen Matmerk Nina Sundqvist. Foto: Matmerk.

Annethvert solbær i Norge kommer fra Røyse ved Tyrifjorden. Så helt på sin plass at solbærsaften fra Røyse Bærpresseri nå blir hedret med kvalitetsmerket Spesialitet!

Ringerike som lokalmatdestinasjon

- En ordfører er så stolt når en lokal bedrift løftes fram til å være på elitelaget av norske mat- og drikkeprodusenter. Hele Ringeriksregionen gleder seg på deres vegne fordi dette er viktig verdiskapning for oss alle, sa ordfører i Hole kommune Syver Leivestad under tirsdagens tildeling.

Tirsdag fikk Røyse Bærpresseri tildelt Spesialitet for solbærsaften sin - et hedersmerke forbeholdt produkter som er i særklasse i sin kategori. - Få vet at annethvert solbær i Norge dyrkes på Røyse. Røyse Bærpresseri har med solbærsaften løftet seg opp på et nasjonalt nivå av lokaldrikkeprodusenter. All grunn til å være kry av håndverket de leverer, sa Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Matmerk.

Hun oppfordrer lokalbefolkningen til å kjøpe lokale varer fra lokalmatprodusentene i særklasse fra Ringerike: økologiske spekepølser fra Ask, oster fra Thornjørnrud, Ringerikserter og Ringerikspoteter. - Støtt opp om disse utmerkede ambassadørene for norsk lokalmat i særklasse!

Utmerker seg i saftkategorien

solbaer2
Salgs- og markedsansvarlig Cecilie Bjørnebye Jensen og eier Ingvild Collet-Hanssen skåler i Solbærsaft. Foto: Matmerk.

På Røyse er det utmerkede vekstvilkår for bær og frukt. Solbærsaften fra Røyse er laget av solbær fra Røyse som presses og videreforedles hos Røyse- frukt og bærpresseri. Det var en stolt eier Erlend Eilev Mellerud som var tilstede under tirsdagens tildeling: - Vi har arbeidet hardt i flere år, så å motta Spesialitet-merket for solbærsaften, ja det er stor stas når nåløyet er trangt. Tusen takk!

Om Røyse Solbærsaft sa juryen at den dufter rikt av solbær, har en fin syrlighet og smaker ren solbær. Den er perfekt balansert med akkurat passe sødme. Røyse solbærsaft utmerker seg i saftkategorien og er en solbærsaft i særklasse.

Fakta om Spesialitet

Spesialitet er et offisielt norsk informasjonsmerke som tildeles lokalmat- og drikke. For å få dette merket må produktet være basert på gode norske råvarer, det må gjerne være laget etter lokale oppskrifter, og produktet må godkjennes av en fagjury med høy kompetanse. Juryen ledes av Harald Osa.

solbaer3
Røyse Solbærsaft tildelt Spesialitet. Foto: Matmerk.