tirsdag, 12 mai 2020 08:32

Her er kakeoppskriftene til 17.mai - feiringen

Skrevet av
Pavlova er festkaken over alle! Pavlova er festkaken over alle! Foto: MatPrat

I år blir 17. mai-feiringen noe annerledes enn det vi er vant med. Det vil likevel bli en markering, men feiringen i år vil i all hovedsak forgå hjemme. Mange vil nok derfor bruke litt ekstra energi på matlagingen, da man har bedre tid til å nyte maten.

– Den store dagen nærmer seg, og for mange er forberedelsene godt i gang. For å hjelpe deg på vei, har vi samlet de seks mest populære kakeoppskriftene som garantert vil falle i smak, sier Anette Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat.

1. Pavlova er den mest populære. Lag bunnen ferdig i god tid, pakk den i et kjøkkenhåndkle eller papirpose og sett den på toppen av kjøleskapet eller et annet tørt sted. Eggekremen kan du også lage noen dager i forveien, den holder seg fint i kjøleskapet. Pynt til trengsel med frisk frukt og bær, gjerne i flaggets farger, og suppler med spiselige blomster og urter for skikkelig wow-faktor!

2. Suksessterte er uimotståelig, og både bunn og krem kan fint lages i god tid og legges i fryseren. Gå for den klassiske varianten med bare gul krem, eller pynt kaken med blomster og bær.

3. Verdens beste er Norges nasjonalkake som består av marengs, vaniljekrem og mandler. Kaken holder seg godt i kjøleskapet, og smaker like godt etter noen dager.

4. En saftig gulrotkake passer til alle anledninger, og blir nesten enda saftigere om den står et par dager. Gulrotkake tåler godt å fryses. Osteglasuren kan du også lage på forhånd - den holder seg fint i kjøleskapet i 5-6 dager, minst.

5. Den perfekte sjokoladekaken er saftig og god, samtidig som den er utrolig enkel å lage! Er det litt vanskelig å sprøyte sjokoladeglasuren – husk at øvelse gjør mester – og smør den heller på kaka og pynt med kakepynt.

6. En iskake er alltid populær. Iskaken kan du også servere som dessert. Skjær den i passende kakestykker, og pynt med friske bær og en deilig bærsaus.

 

Utstyret du trenger til 17.mai-bakingen finner du her.

Sist redigert tirsdag, 12 mai 2020 09:46

Andre saker å lese

Kaja Vang er tilbake

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Kaja Vang meldte oppløsning på sitt foretak Kaja Vang AS i november 2021. Nå er beslutningen om oppløsning reversert og selskapet er aktivt igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bortvist fra Hønefoss

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To menn, begge i slutten av tenårene, ble natt til søndag bortvist fra Hønefoss sentrum av politiet. Grunnen til bortvisningen var at de hadde lagd bråk på et serveringssted.

Les mer i RingeriksAvisa

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

27-01-2023 Nyhetsklipp Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

Økte levekostnader har satt i gang en ny bølge med svindelforsøk - disse sikter seg inn på vanlige mennesker som allerede er i en tøff situasjon. Spørsmålet er derfor -...

Les mer i RingeriksAvisa