lørdag, 10 oktober 2015 14:23

Ishallen offisielt åpnet

Skrevet av
Varaordfører Runar Johansen fikk æren av å åpne hallen Varaordfører Runar Johansen fikk æren av å åpne hallen Foto: Frank Tverran

Lørdag ble den nyrenoverte ishallen i Schjonslunden offisielt åpnet. En rekke inviterte gjester fra fjerne og nære steder skapte stemning i hallen.

ho roar bogerudStørst stemning skapte nok de aktive skøyteløperne selv da de i tur og orden entret den flotte isen. Men før dette orienterte Roger Sørslett i Ringerike kommune om hva som var utført i hallen. Og det var ikke lite. Ishallen var svært utdatert og lite av det som var, ville blitt godkjent i dag. Det er Ringerike kommune som eier hallen, men den driftes av Ringerike ishockeyklubb.
Renoveringen begynte så smått i 2012 med ny ledbelysning. Bare lysanlegget kostet nesten 2 millioner kroner, men nå tilfredsstiller lysene tv-produksjon i hallen.
Først i 2015 ble det fart i sakene og foretaket Isbaneteknikk AS har vært totalentreprenør. Hallen har bokstavlig talt vært spadd opp og det er gravd nye dreneringskanaler både på innsiden og utsiden. Under veis oppdaget man at det var radon i grunnen, noe som førte til mer arbeid. Ringerike kommune har brukt ca 10 millioner på den nye hallen og Ringerike ishockeyklubb har bidratt med 2,5-3 millioner kroner.

Ishockeyklubben har i hovedsak hentet sine bidrag gjennom Sparebankstiftelsen og Tor Eid fra stiftelsen kunne glede klubben med ytterligere kr 300.000 i bidrag i anledning dagen.

Det var blomster og hilsninger fra leder i Buskerud Idrettskrets, Roar Bogerud. Han la i sin hilsningstale vekt på hvor viktig det var med samarbeid, da dette stimulerte frivilligheten.

ottar eideGeneralsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, kjente klubben og hallen fra mange år tilbake. Han presiserte hvor viktig det var med stabilitet i en slik klubb.
- Slik stabilitet har Ringerike ishockeyklubb vist i mange år og dette er viktig for å skaffe nye medlemmer, sa han.
- I dag er det en kamp om ungene og vi har ikke sjans til å få fulle lag i de øvre aldersklasser hvis vi ikke rekrutterer minst 45 unger til hvert kull, fortsatte han.

Eide sa også at Ringerike Ishockeyklubb har stor troverdighet, noe som gjør det enklere å samarbeide med kommunen. Hallen var nå også akkurat passe stor til å kunne dekke bredden, men også en hall med plass til publikum.
- En mindre rink, slik hallen nå har fått, gjør at det blir flere skudd mot mål, noe som igjen betyr mer publikumsvennlig hockey, avsluttet han.

Eide la også til at dette var den første hallen i Norge som var 100% godkjent etter nye regler.

Sist redigert lørdag, 10 oktober 2015 22:05