onsdag, 07 oktober 2015 15:01

Flower Sprout - ny grønnsak i Norge

Skrevet av

Flower Sprout er en krysning av rosenkål og grønnkål. Produktet er utviklet gjennom 15 år ved hjelp av tradisjonelle krysningsmetoder. Resultatet er en vakker grønnsak med en spennende smak.

I USA har den allerede vært på markedet et par år under navnet Kalettes, og har blitt veldig populær.

– Det er ikke hver dag vi kan vi kan vise frem en helt ny grønnsak som dyrkes her i landet, forteller informasjonssjef Gerd Byermoen. Det er fantastisk spennende når det skjer innovasjon i kålåkeren.

Flower Sprout er en spennende, liten kålvariant som vokser på stokker slik som rosenkål. Noen få restauranter i Norge fikk prøve produktet i fjor høst, og de lot seg begeistre. Sesongen er fra midten av oktober, så nå er det ikke lenge før den er tilgjengelig også for vanlige forbrukere. Nykommeren høstes for hånd, med stor omsorg, på Vang gård på Toten i disse dager.

Næringsrik og enkel å tilberede

Flower Sprout er veldig næringsrik. Den er rik på vitamin B6, C og K, styrker immunforsvaret og kan karakteriseres som supermat, som all annen kål.

- Flower Sprout er en veldig spennende nykommer. Den er dekorativ og utrolig smakfull, og den er enkel å håndtere. Det er bare å skylle dem godt og deretter varmebehandle dem raskt. Størrelsen minner om rosenkål, men smaken er mildere og litt nøtteaktig, forteller matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen, som er henrykt over nykomlingen.

Flower Sprout kan gjerne serveres rå i salater, men blir enda bedre om den varmebehandles raskt. Den kan kokes, bakes, stekes, wokes eller blancheres (kokes i et par minutter). Nykokt Flower Sprout vil garantert vekke oppmerksomhet ved middagsbordet. - Til lammesteken eller viltmiddagen blir den en innertier denne høsten, spår Gulbrandsen. Flower Sprout er så raffinert at den godt kan spille hovedrollen i en forrett også.