fredag, 03 april 2020 10:02

Mer enn 36 000 registrert som arbeidssøkere hos NAV Vest-Viken

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Mer enn 36 000 registrert som arbeidssøkere hos NAV Vest-Viken Illustrasjonsfoto: Frank Tverran

I området til NAV Vest-Viken, det vil si tidligere Buskerud, Asker, Bærum og Jevnaker, var det i mars registrert 27 555 helt ledige personer.

Dette tilsvarer 10,9 prosent av arbeidsstyrken, og er rett over landsgjennomsnittet som ligger på 10,7 prosent. I tillegg var 8 052 registrert som delvis ledige i Vest-Viken. Nær 9 av 10 nye arbeidssøkere i mars oppgir permittering som årsak til at de har meldt seg hos NAV. Bruttoledigheten i Vest-Viken er på 11,3 prosent av arbeidsstyrken, det vil si summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak. Tallene fremgår i en pressemelding fra NAV Vest-Viken.

I hele fylket Viken var det 70 721 helt ledige personer, noe som tilsvarer 11,1 prosent av arbeidsstyrken.

– Det har vært en ekstrem økning i ledigheten de siste ukene, og i Vest-Viken har vi nå en ledighet på 10,9 prosent. Vi jobber nå så effektivt vi kan i NAV for å ivareta alle som har behov for hjelp, sikre inntekt og om mulig få folk over i nye jobber, sier direktør for NAV Vest-Viken, Inger Anne Speilberg.

Sammenlignet med mars i fjor har 22 078 flere blitt registrert som helt arbeidsledige, en økning på 403 prosent. Disse tallene er ikke sesongjustert. Hovedårsaken til økningen er flere permitterte som følge av tiltakene iverksatt for å begrense spredningen av koronaviruset.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent