torsdag, 23 januar 2020 15:29

Frode Berg får millionerstatning fra staten

Skrevet av
Frode Berg satt 711 dager i fengsel i Moskva. Nå får han 4,3 millioner kroner i erstatning. Frode Berg satt 711 dager i fengsel i Moskva. Nå får han 4,3 millioner kroner i erstatning. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Frode Berg får 4,3 millioner kroner i erstatning fra staten etter at han ble pågrepet under en etterretningsoperasjon i Russland i 2017.

Det bekrefter Frode Bergs advokat Brynjulf Risnes i en sms til NTB.

Det var NRK som først meldte at Berg skrev under avtalen om erstatningen på 4,3 millioner kroner hos Regjeringsadvokaten torsdag.

– Det er i tråd med statens tilbud. Frode Berg synes tilbudet var sjenerøst, og er takknemlig for den anerkjennelsen dette innebærer, skriver Risnes til NTB.

Det var i desember 2017 at Frode Berg ble pågrepet i Russland og senere dømt til 14 års fengsel for spionasje. Han ble løslatt i november i fjor som del av en spionutvekslingsavtale. Til sammen satt han 711 dager i fengsel i Moskva.

Berg har sagt at han er skuffet og bitter på E-tjenesten, som han mener lurte ham og presset ham til å utføre oppdrag i Russland. E-tjenesten har ikke ønsket å kommentere saken.