torsdag, 28 november 2019 11:09

Kommunestyret i Stavanger innfører mobilforbud i skolen

Skrevet av
– Det er lite forskning som gir klare svar på om det er bra å utsettes for så mye skjerm så tidlig. Men det er helt sikkert at ungene ikke har vondt av litt skjermfri, sier Mimir Kristjánsson gruppeleder for Rødt i Stavanger. Bildet er fra landsmøtet i Rødt i oktober. – Det er lite forskning som gir klare svar på om det er bra å utsettes for så mye skjerm så tidlig. Men det er helt sikkert at ungene ikke har vondt av litt skjermfri, sier Mimir Kristjánsson gruppeleder for Rødt i Stavanger. Bildet er fra landsmøtet i Rødt i oktober. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I Stavanger blir grunnskolen mobilfri og elevene fra første til fjerde trinn får ikke egen PC. Når de rødgrønne legger fram sitt første budsjett tar de grep for å gi barna en digital pause, melder Klassekampen.

– Den overivrige digitaliseringen er et stort eksperiment med livene til de små barna, sier Mímir Kristjánsson gruppeleder for Rødt i Stavanger.

Elevene i første til fjerde trinn skal ikke lenger få private PC-er. Disse erstattes med klassesett som kan hentes fram når læreren mener det er behov. Tiltaket sparer kommunen for tolv millioner kroner over fire år.

I tillegg innføres det felles retningslinjer for en mobilfri skole i hele grunnskolen, fra første til tiende trinn.

Rødts koalisjonspartnere i Ap har støttet innføringen av PC-er til de eldre elevene, men mener digitaliseringen har gått for langt.

– PC-er er et viktig verktøy, med fantastiske muligheter som vi skal bruke. Men når seksåringer får privat PC, har dette gått altfor fort, sier Dag Mossige, gruppeleder for Arbeiderpartiet.