tirsdag, 22 oktober 2019 13:59

Politiet avfyrte skudd – har kontroll på stjålet ambulanse i Oslo

Skrevet av
En mann stjal en ambulanse på Torshov. Her er en polititjenestemann ved Hegermanns gate. En mann stjal en ambulanse på Torshov. Her er en polititjenestemann ved Hegermanns gate. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

En bevæpnet mann som stjal en ambulanse i Oslo, er pågrepet. Ifølge NRK skal en barnevogn med et barn oppi ha blitt påkjørt av ambulansen.

ambulansetyv2

En person har stjålet en ambulanse på Torshov. Et barn i en barnevogn som ble påkjørt, skal være sendt til sykehus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Vi har kontroll på en ambulanse som ble stjålet av en bevæpnet mann. Det ble avfyrt skudd for å stanse gjerningsmannen, han er ikke kritisk skadd, skrev politiet på Twitter klokken 13.02.

Politiet skriver ikke hvor hendelsen skjedde, men ifølge NRK , som meldte om saken først, skjedde det på Torshov.

VG skriver at et område er sperret av i Åsengata på Torshov. Det er også politihelikopter til stede i området.

Ifølge NRK er et barn i barnevogn påkjørt av ambulansen. Barnet er kjørt til sykehus, ifølge NRKs reporter på stedet.

Et vitne på stedet sier til VG at politiet krasjet inn i ambulansen.

– Hundepatruljen og to-tre andre patruljer begynte å skyte mot ambulansen, sier vitnet som selv var ute og kjørte på Torshov.

Han forteller at folk dukket bak bilene.

– Tre-fire politibiler krasjet inn ambulansen, sier han og legger til at tre politibiler ser ut til å være totalskadd.

Elever og barnehagebarn holdes inne

Elever på Lilleborg skole og barn i Sagene barnehage holdes innendørs på grunn av den pågående politiaksjonen på Torshov i Oslo.

Situasjonen er uavklart. En mann er pågrepet etter at han skal ha stjålet en ambulanse. Politiet bekreftet på Twitter at de avfyrte skudd for å stanse gjerningsmannen.

Lilleborg skole ligger like i nærheten av åstedet. Skolen bekrefter overfor NTB at elevene holdes innendørs inntil videre. Skoleledelsen er i dialog med politiet.

Også Sagene barnehage bekrefter overfor NTB at de har blitt bedt om å holde barna innendørs.

 ambulansetyv3
En person har stjålet en ambulanse på Torshov. Politiet har uskadeliggjort mannen, men leter etter en person til. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sist redigert tirsdag, 22 oktober 2019 16:03