RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 18.09.2019
A+ A A-

Stilling ledig

:

Flere avslørt med falske pass og ID-dokumenter enn noen gang

  • Skrevet av 
  • Publisert i Nyheter
Det var en femdobling av avslørte misbrukte ID-dokumenter ved Oslo lufthavn. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Det var en femdobling av avslørte misbrukte ID-dokumenter ved Oslo lufthavn.

I fjor ble 1.104 utlendinger avslørt med falske pass og ID-dokumenter her i landet, det høyeste tallet noen gang siden det kom statistikk om dette i 2012.

Ifølge Aftenposten ble de 1.104 personene tatt med 1.167 falske dokumenter. Av dem som ble tatt, var 482 tyrkere.

– Oslo lufthavn avdekket nesten fem ganger så mange misbrukte ID-dokumenter i 2018 som i 2017. Det er også her de fleste tilfellene av ID-misbruk blant tyrkiske borgere ble avdekket da de ankom med fly, sier seniorrådgiver Mads Odnes Jensen ved Nasjonalt ID-senter.

– For mange av dem har det vært nødvendig å bruke falske dokumenter for i det hele tatt å komme seg til Norge, hovedsakelig med fly. Men når de møter i Politiets utlendingsenhet og søker asyl, oppgir de sitt angivelig riktige tyrkiske navn og identitet, fortsetter han.

  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.