mandag, 12 august 2019 07:47

Krisemøte i Bærum etter moskéskyting

Skrevet av
Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog forteller om et sterkt preget lokalsamfunn etter moskéskytingen og drapet lørdag. Her sammen med Abid Raja da menigheten i Al-Noor Islamic Centre i Bærum samlet seg til Eid på Thon hotel i Sandvika. Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog forteller om et sterkt preget lokalsamfunn etter moskéskytingen og drapet lørdag. Her sammen med Abid Raja da menigheten i Al-Noor Islamic Centre i Bærum samlet seg til Eid på Thon hotel i Sandvika. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mandag morgen samles ledelsen i Bærum kommune til krisemøte etter moskéskytingen og drapet på en 17 år gammel jente lørdag. Målet med møtet er å planlegge veien videre etter drapet og den mulige terrorhandlingen lørdag.

– Nå er det viktig å ivareta skoleelevene som ennå ikke har begynt på skolen etter ferien, finne ut hvilke behov klassekameratene har og følge opp med kriseteam. Vi har også tett dialog med moskeen og det muslimske miljøet i Bærum. Det blir viktig å ivareta alle involverte i dagene og ukene som kommer, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) til VG.

Hvilke tiltak kommunen vil sette i gang, kan hun ikke kommentere før møtet. Det starter klokken 8.

Rammer et stort nabolag

Det var like etter klokken 16 lørdag at det ble meldt om skyting i moskeen på Skui i Bærum. 65-åringen Mohamed Rafiq klarte imidlertid å legge gjerningsmannen i bakken, og ingen ble alvorlig skadd.

Politiet har bekreftet at det ble avfyrt flere skudd, men vil ikke si noe om hvor mange eller hva slags våpen som er brukt.

I tillegg drapsforsøk etter skytingen i moskeen, er en mann i 20-årene siktet for å ha drept sin 17 år gamle stesøster som ble funnet død i et hus i Bærum lørdag kveld.

– Dette rammer familier, klassekamerater, et stort nabolag. Dette gjør vondt. Dette smerter. Vi er veldig preget, sier Hammer Krog til VG.

Fengslingsmøte

Samme dag som krisemøtet holdes i Bærum, framstilles den siktede for varetektsfengsling.

Fengslingsmøtet starter klokken 13 mandag og vil bli holdt bak lukkede dører. Ifølge VG vil politiet begjære fire ukers varetektsfengsling.

Mannens advokat Unni Fries bekreftet søndag kveld overfor NTB at den siktede vil møte i retten, men sa at han ikke kommer til å forklare seg. Den siktede har i helga også benyttet retten til ikke å forklare seg for politiet.

Han erkjenner ikke straffskyld, sier Fries til NTB

Andre saker å lese

Narvik og Comet Halden klar for eliteserien - Ringerike ned

28-03-2024 Sport NTB - avatar NTB

Narvik og Comet Halden klar for eliteserien - Ringerike ned

Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

Les mer i RingeriksAvisa

TorsdagsQuiz

28-03-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Svarene på dagens quiz finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Meteorologene varsler kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge torsdag kveld

28-03-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Meteorologene varsler kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge torsdag kveld

Skal man kjøre på hytta torsdag kveld, bør man være særdeles varsom. Det er ventet kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge.

Les mer i RingeriksAvisa

Hamstrer egg i Sverige - men i Hønefoss er det egg nok

28-03-2024 Nyheter NTB og Frank Tverran - avatar NTB og Frank Tverran

Hamstrer egg i Sverige - men i Hønefoss er det egg nok

Mangelen på egg i enkelte norske butikker har ført til at nordmenn hamstrer egg også i butikkene rett over svenskegrensen.

Les mer i RingeriksAvisa