lørdag, 10 august 2019 09:40

Løland nr 15 under EM for menn junior

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Løland nr 15 under EM for menn junior Foto fra Saarland Trofeo 2019

Under fredagens fellesstart for Menn Junior under Europamesterskapet i landeveissykling i Almaar var det et svært sterkt norsk lag som stod på startstreken.

Det norske laget bestod av: Sakarias Løland (Ringerike SK), Vegard Stokke (Glåmdal SK), Johannes Staune-Mittet (Lillehammer CK), Dennis Gråsvold (Grenland SK), Tord Gudmestad (Stavanger SK) og Oskar Myrestøl Johansson (Grimstad SK).

Løypa gikk i en runde på 11,5 km og det skulle sykles 10 runder i den krevende løypa. Regnet hadde avtatt, men veien var fortsatt våt og glatt. På grunn av den svært tekniske løypa, ble det stor fart og mye kamp om å holde seg fremme i feltet. Det var flere velt og punkteringer og dermed ble det et utskillelsesløp. Da det var tre runder igjen av rittet var det kun Gudmestad og Løland som var igjen i hovedfeltet. Ute på runden punkterte Gudmestad og dermed var det bare Løland som var igjen fra Norge i hovedfeltet, som stadig ble mindre. Foran feltet var det en gruppe på syv ryttere som klarte å holde avstanden ned til hovedfeltet. Rett før siste runde rykket Andrii Ponomar fra Ukraina og holdt avstanden ned til de andre utbryterne. Dermed vant Ponomar rittet foran Maurice Ballerstedt Tyskland og Andrea Piccolo fra Italia. Løland kom inn med hovedfeltet og ble nr 15 totalt i rittet.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent