torsdag, 08 august 2019 22:07

Strid om filmrettighetene til Morgan Kane

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Forfatteren Kjell Hallbing, kjent for bøkene om Morgan Kane, her i 1973 med to av sine bøker som han har skrevet under psevdonymet Louis Masterson. Forfatteren Kjell Hallbing, kjent for bøkene om Morgan Kane, her i 1973 med to av sine bøker som han har skrevet under psevdonymet Louis Masterson. Arkivfoto: NTB / NTB scanpix

Siden selskapet med filmrettighetene til bøkene om westernhelten Morgan Kane gikk konkurs, mener forfatterens sønn at han har krav på å få rettighetene tilbake.

I forbindelse med skiftesamlingen etter konkursen i selskapet WR entertainment, som hadde filmrettighetene til bokseriene og Morgan Kane, El Diablo og Diablito, mener sønnen til Morgan Kane-forfatter Kjell Hallbing at selskapet ikke lenger sitter på rettighetene til filmen, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge innberetningen er årsaken at Hallbing mener at selskapet har misligholdt rettighetsavtalene.

Bostyret vil i tiden fremover undersøke hvem det er som sitter på rettighetene for å kunne avklare om de kan selges til inntekt for boet.

Selskapet WR Entertainment ble startet av norske Gunnar Ryan Wiik i 2009 sammen med amerikanske partnere. Selskapet hadde planer om å lage Hollywood-film av bøkene om Morgan Kane, men interne stridigheter og for lite penger stoppet prosjektet.

Sist redigert torsdag, 08 august 2019 22:08
NTB