mandag, 29 juli 2019 08:25

Medisinmangel kan ramme flere tusen diabetikere

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Statens legemiddelverk. Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Statens legemiddelverk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det er mangel på legemiddelet Metformin, melder Statens legemiddelverk. I fjor fikk over 122.000 diabetikere medisinen på resept.

Medisinen brukes til å senke blodsukkeret hos pasienter med diabetes type 2. Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen sier til Dagens Medisin at flere apotek har gått tomme for medisinen.

– Vi får daglig telefoner fra bekymrede pasienter som lurer på hva de skal gjøre. Dette er en uheldig situasjon nå midt i sommerferien. Det kan potensielt bli mange som blir rammet. Det er umulig å oppgi nøyaktig, men det kan fort bli mange tusen, sier han til nettstedet.

Legemiddelverket har i forbindelse med situasjonen gitt utvidet adgang til å utskrive andre legemidler mot diabetes type 2. De beskriver tiltaket som et «nødtiltak» begrenset til én utlevering før pasienten settes tilbake på tidligere behandling.

Legemiddelverket skriver på sine nettsider at de jobber tett med produsenter og grossister for å skaffe Metformin til Norge for å redusere problemet mest mulig. De oppgir at mangelen er ventet å vare til 10. september.

Sist redigert mandag, 29 juli 2019 08:27
NTB