torsdag, 04 juli 2019 12:14

Ny bok om Krokskogen

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

-Jeg har skrevet en litt annerledes bok om Krokskogen enn mange andre, der jeg skildrer turer gjennom mer enn 20 år, sier forfatter Ingunn Jahr.

- Det har blitt mange historier, og stikkord er - fotturer, sykkel, kano, ski. Så har jeg vært heldig og giftet meg med en jeger, tømmerhogger og skogsmann, som har lært meg mye om skog og skogsdrift før og nå. Vi har vært på harejakt, tiurleiker og oppsøkt kulturminner.
- Sammen har vi søkt og gått Krokskogen på kryss og tvers for å lete etter milebonner etter kølbrenning fra tidlig 1600-tallet, og disse er registrert med GPS som igjen er overført til større kart, med hjelp fra Kartverket. Hittil har vi funnet 820 bonner. Så har jeg også hatt møter med dyra i skogen, noen av disse møtene er unike og helt spesielle, fortsetter Ingunn.


Det er en lun og varm bok med mye fokus på naturen, allemannsretten og verdien av å ta vare på dette. Det er 224 sider og mange bilder.
- Mitt ønske er å dele det jeg har skrevet med andre, og håper boka vil friste folk til å ta turer i skogen, avslutter Ingunn Jahr.

Lokalt selges bøkene hos Norli, Ringerikes museum og Veien kulturminnepark.

Sist redigert torsdag, 04 juli 2019 12:16
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent