RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 14.10.2019

Stilling ledig

:

Dette er vårt nye fylkesvåpen

Dette er vårt nye fylkesvåpen Foto: Buskerud fylkeskommune

Trude Bjørlykke Hansen fra Drammen gikk seirende ut av designkonkurransen, der over 500 har deltatt med spennende forslag.

Det er Buskerud fylkeskommune som skriver dette på sine hjemmesider.

– Jeg er positivt overrasket over at jeg nådde helt fram. Det er veldig morsomt! Tenk nå lever det sitt eget liv, sier 47-åringen fra Drammen.

Trude Bjørlykke Hansens forslag «Trippel fjellspeiling i vann» er valgt som nytt fylkesvåpen når Akershus, Buskerud og Østfold slås sammen til ett fylke fra 1. januar 2020.

– Det er en god opplevelse å vite at jeg har levert inn et godt forslag, fortsetter hun.

Under en høytidelig markering i Fredrikstad torsdag 13. juni fikk hun overrakt både blomster og det nye fylkesvåpenet for Viken i glass og ramme av leder av fellesnemnda i Viken, Anette Solli.

- Vi er veldig godt fornøyd med det nye fylkesvåpenet. Av over 600 forslag nådde Trude Bjørlykke Hansens forslag «Trippel fjellspeiling i vann» helt til topps – gratulerer! Hun har klart å få fram elementer som representerer Viken på en god måte. Nå ser jeg fram til at vi skal ta det i bruk, sier Anette Solli.

– Jeg er en vanlig person og er ikke så vant til slik publisitet, og det er samtidig rart å tenke på at jeg kommer til å møte dette symbolet igjen resten av livet – overalt. Nå får jeg plutselig navnet mitt i historiebøkene, ler Trude Bjørlykke Hansen.