RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 13.10.2019

Stilling ledig

:

Anni kan mer enn å lage pølser

VEIMATVINNERE: Anita Gylseth (f.v.), Anni Byskov og Benedikte Ferner er vinnere i NAF-magasinet Motors årlige kåring av Norges beste veimat. Foto: NAF VEIMATVINNERE: Anita Gylseth (f.v.), Anni Byskov og Benedikte Ferner er vinnere i NAF-magasinet Motors årlige kåring av Norges beste veimat.

Tre driftige kvinner vinner NAF-magasinet Motors kåring av Årets veimat i 2019.

De tre vinnerne er Anni Byskov, som driver Annis Spisested i Ringebu langs E6 gjennom Gudbrandsdalen, Benedikte Ferner som driver spisestedet Lokstallen ved Fv34 rett utenfor Brandbu og Anita Gylseth som står bak Anitas Sjømat langs E10 på Sakrisøy i Lofoten.

NAF-magasinet Motor har gjennom fem år kjørt tusenvis av kilometer og spist hundrevis av måltider land og strand rundt for å finne de beste spisestedene langs veien i Norge.

Målet har vært å lage en oversikt over steder verdt å stoppe på – og håpet har vært å løfte den generelle standarden på veimat.

I år har Motor valgt å kåre tre vinnere, som har flere fellestrekk. Det viktigste er kanskje at de tre som deler den øverste plassen på pallen har en klar tanke om hva de ønsker å servere og hvorfor. I tillegg til troen på at folk kommer hvis maten er vellaget, smaker godt og gjerne følges av et smil eller to. Det har vist seg å stemme.

Det ferskeste av de tre er Annis Spisested på Ringebu, som åpnet i fjor. Anni er fra før kjent for sine pølser og delikatessebutikk. Benedikte Ferner driver det fem år gamle spisestedet Lokstallen i en gammel lokomotivstall sammen med kokken Philip Womersley, mens Anita Gylseth er den mest drevne av de tre. Hun åpnet Anitas Sjømat i 1992. Men nytt av fjoråret var en kjærkommen utvidelse av det gamle naustet, med flere sitteplasser.