RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 21.10.2019

Stilling ledig

:

Avgått direktør i Mattilsynet får permisjon med full lønn

Harald Gjein gikk av som administrerende direktør i Mattilsynet som følge av den feilaktige tilsynsrapporten tilsynet leverte om en minkfarm i Sandnes i Rogaland. Her er han avbildet på en pressekonferanse i 2015. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Harald Gjein gikk av som administrerende direktør i Mattilsynet som følge av den feilaktige tilsynsrapporten tilsynet leverte om en minkfarm i Sandnes i Rogaland. Her er han avbildet på en pressekonferanse i 2015.

Harald Gjein, som gikk av som direktør for Mattilsynet etter pelsdyrsaken, får permisjon med millionlønn og tilbud om «en annen passende stilling», ifølge VG.

Det viser dokumenter avisen har fått innsyn i. Ifølge lederlønnskontrakten har Gjein en årslønn på 1.470.000 kroner.

Han gikk av som følge av pelsdyrsaken i Rogaland, der Mattilsynet leverte en feilaktig tilsynsrapport om Per Olaf Lauvås' minkfarm i Sandnes. I rapporten meldte tilsynet om underernærte dyr og anbefalte fôrbytte eller avvikling av driften, men rapporten var full av feil.

Mattilsynet har etter dette innrømmet at tilliten til tilsynet er trukket i tvil, og at det derfor også er bestilt en ekstern gransking.

I et dokument sendt til Gjein fra Landbruks- og matdepartementet som en bekreftelse på Gjeins oppsigelse, kommer det fram at han vil få tilbud om «en annen passende stilling».

– I den videre dialogen vil det bli avklart hvilken annen passende stilling du vil få tilbud om og betingelsene knyttet til denne. Fram til dette er avklart, er du gitt permisjon med full lønn i tillegg til avvikling av planlagt ferie, heter det i dokumentet.

Gjein har vært administrerende direktør i Mattilsynet siden 15. april 2011.

NTB