tirsdag, 21 mai 2019 14:08

Hallingplast vant Sivaprisen

Skrevet av
 Sivaprisvinner Hallingplast AS. Sivaprisvinner Hallingplast AS. Foto: Siva

Hallingplast AS stakk av med seieren og 300 000 kroner da næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) delte ut prisen i Trondheim.

- Gratulerer med velfortjent seier! Hallingsplast er en familiebedrift som har klart å utnytte norske fortrinn og fornye seg gjennom generasjoner, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Sivaprisen skal løfte frem miljøer som viser stor evne til innovasjon, skaper gode resultater og viser ambisjoner om vekst og verdiskaping. De fem finalistene til årets pris var Mivanor (Bodø), Splitkon (Åmot), Hallingplast (Ål), Westcon Power & Automation (Avaldsnes) og Orkel AS (Fannrem).

Hallingplast ble kåret som vinner på bakgrunn av en avstemming på nett og vurdering fra en fagjury. Bedriften utvikler i hovedsak rør til ulike segmenter som olje/gass, energi/telekom, vei/bane og fiskeoppdrett. Juryens begrunnelse var blant annet at Hallingplast både har tatt i bruk og videreutviklet norske fortrinn i sin industrielle utvikling.

- Vinneren mottar 300 000 kroner. Men like viktig som pengebeløpet er den oppmerksomheten miljøene får i prosessen fra nominasjon til tildeling av prisen, sier Ulf Hustad som er prosjektleder for Sivaprisen.

Årets fagjury har bestått av:

  • Ingrid Riddervold Lorange, administrerande direktør i Siva
  • Knut E. Sunde, bransje- og industripolitisk direktør i Norsk Industri
  • Tor Øyvin Aa, administrerende direktør i Brødrene Aa, vinner av Sivaprisen 2018

Andre saker å lese

Kaja Vang er tilbake

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Kaja Vang meldte oppløsning på sitt foretak Kaja Vang AS i november 2021. Nå er beslutningen om oppløsning reversert og selskapet er aktivt igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bortvist fra Hønefoss

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To menn, begge i slutten av tenårene, ble natt til søndag bortvist fra Hønefoss sentrum av politiet. Grunnen til bortvisningen var at de hadde lagd bråk på et serveringssted.

Les mer i RingeriksAvisa

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

27-01-2023 Nyhetsklipp Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

Økte levekostnader har satt i gang en ny bølge med svindelforsøk - disse sikter seg inn på vanlige mennesker som allerede er i en tøff situasjon. Spørsmålet er derfor -...

Les mer i RingeriksAvisa