RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 20.09.2019
A+ A A-

Stilling ledig

:

Nå er han smartest i Norge

Gründer Ola Tronrud Arkivfoto: Frank Tverran Gründer Ola Tronrud

Statsminister Erna Solberg delte ut prisen til Tronrud på Industrikonferanse i Oslo tirsdag ettermiddag. Det er Norsk Industri og Siemens som samarbeider om kåringen.

Om Tronrud Engineering sier juryen følgende:

Ingeniørpionerer som tenker stort. Tronrud Engineering på Eggemoen utvikler, produserer og leverer automatiseringsløsninger til kunder nasjonalt og globalt. Selskapet har for tiden 200 ansatte.

Juryen legger vekt på at Tronrud Engineering har kommet langt innenfor digitalisering, benytter 3D printing, digital tvillingteknologi og robotisering for å optimalisere produksjonen.

Selskapet har nylig fått mye oppmerksomhet for å utvikle verdens raskeste pakkemaskin for poser, TCP 300. Ved hjelp av overnevnte har maskinbyggeren klart å mer enn doble hastigheten på maskinen fra 140 til 300 poser i minuttet. I tillegg har designtiden blitt redusert med 10 prosent og igangskjøringsfasen redusert med 25 prosent, noe som gir en overordnet redusert tid fra idé til ferdig produkt. Flere av komponentene i TCP 300 er i tillegg 3D-printet i egne produksjonslokaler.

Nominert til "Årets smarteste industribedrift" var Moelven industrier, Tronrud Engineering og Aarbakke.

  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.