mandag, 04 mars 2019 19:49

Utlendingskvoten reduseres i norsk ishockey

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Sportssjefen i Norges Ishockeyforbund Petter Salsten (t.v.) er fornøyd med at NIHF-styret har valgt å redusere antall utenlandske spillere i norske klubber til seks fra kommende sesong. Sportssjefen i Norges Ishockeyforbund Petter Salsten (t.v.) er fornøyd med at NIHF-styret har valgt å redusere antall utenlandske spillere i norske klubber til seks fra kommende sesong. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Antall utenlandske spillere i norsk ishockey er fra neste sesong redusert til seks. Det har Norges Ishockeyforbund (NIHF) bestemt i samarbeid med klubbene.

Antall utlendinger i norsk ishockey har vært et omdiskutert tema i flere år. Høsten 2018 initierte styret i NIHF at man skulle jobbe aktivt for å oppnå en reduksjon av antall utlendinger i de øverste divisjonene.

Klubbene i eliteserien, 1. og 2. divisjon har vært med på en spørreundersøkelse hvor det kom det fram at det er et klart flertall for at antall utenlandske spillere skal reduseres. I tillegg har et utvalg med representanter fra de tre øverste divisjonene jobbet sammen med NIHF om saken.

Vil fremme talentene

Forbundsstyret har vurdert innstillingen fra utvalget og kommet fram til at allerede fra kommende sesong reduseres antall utenlandske spillere fra sju til seks spillere. Fra sesongen 2021/22 er det en intensjon om å redusere antallet videre ned til fem.

– Den viktigste bakgrunnen for at vi ønsker en reduksjon, er at vi vil ha et sterkere fokus på utvikling av norske spillere til et høyest mulig nivå, sier sportssjef Petter Salsten i en pressemelding.

– Hvis vi fortsatt skal hevde oss internasjonalt, må vi sikre de beste utviklingsmulighetene for norske spillere i det norske seriesystemet, fortsetter Salsten.

Mener løsningen er feil

Storhamar-trener Fredrik Söderström reagerer på avgjørelsen. Han mener den ikke tar norsk ishockey i riktig retning.

– Jeg kan akseptere at man kutter ned på antallet, og vi har vært med på samtalene, men dette er ikke løsningen for norsk hockey. Jeg synes ikke importene er til skade. Med dem synes jeg ligaen blir bedre og det inspirerer andre spillere, sier Söderström til TV 2.

Det er flere «nye» ishockeymiljøer som fortsatt ønsker at man skal kunne bruke flere utenlandske spillere, da de selv ikke har tilgang til tilstrekkelig antall norske spillere fra egen region. Dette er en problemstilling som NIHF vet flere klubber føler på kroppen, men de mener at klubbene må utvikle seg over tid og bygge seg opp på en systematisk og bærekraftig måte.

– Vi synes det er positivt at en stor andel av klubbene ønsker at vi reduserer antall utenlandske spillere. Vi har stor tro på at dette vil være positivt for utvikling av norske spillere og norsk ishockey, sier generalsekretær Ottar Eide.

NTB

Andre saker å lese

Stjal bilene til folkehøgskolen

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Tirsdag formiddag fikk politiet melding om at det nylig hadde vært innbrudd på Ringerike Folkehøyskole. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser. Det er trolig to personer som har...

Les mer i RingeriksAvisa

Dette bestiller hønefossingene hjem

23-07-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Dette bestiller hønefossingene hjem

Wolt lanserte leveringstjenesten sin i Hønefoss i mai i år, og etter to måneders drift i byen er hønefossingenes favorittmat ganske tydelig. Selv om tilbudet er variert, er det allikevel...

Les mer i RingeriksAvisa

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa