mandag, 18 februar 2019 15:42

Joachim Engesveen dømt igjen

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Illustrasjonsbilde fra den samme matchen Illustrasjonsbilde fra den samme matchen Foto: Frank Tverran

Hendelsen er fra GET-kampen mellom Ringerike og Frisk Asker den 14.2.2019. Ringerikes spiller nummer 21 Joachim Engesveen, er idømt matchstraff for en takling utført mot Frisk Asker sin spiller nummer 47.

Situasjonen er vurdert opp mot regel 124, Takling mot hode og nakke. Det er videoopptak av hendelsen.

Frisk Asker spiller 47 vinner pucken langs vantet nede i egen sone, han har god tid og vender kroppen for å kunne spille pucken videre ut fra sonen. Samtidig med dette kommer Engesveen til og han har god tid til å orientere seg om motstanders og pucken sin posisjon. I det Frisk Asker 47 spiller pucken videre setter Engesveen inn sin takling, det gjøres delvis fra siden og samtidig som motstander er naturlig lav grunnet spill med pucken. Treffpunkt er mot hodet med moderat kraft og fart.


Selv om motspiller vurderes til taklingsbar er dette en takling Engesveen må bære hele ansvaret for. Det vurderes som skjerpende at spiller tidligere er dømt for samme regelbrudd. Det skal ikke måtte forventes at spillere utfører denne taklinger mot nakke/hode, i noen type situasjoner. Taklingen utsetter motspiller for meget stor skaderisiko og er uønsket i ishockey.

                                                          
Oppsummert:

  • Dette er en takling mot hode og nakke
  • Kraften vurderes til moderat
  • Spiller er tidligere dømt for samme forseelse

Vedtak i Norges Ishockeyforbund:
Ringerikes spiller nummer 21 Joacim Engesveen ilegges en karantene på 4 kamper.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent