A+ A A-

Hvilken kommune er best å bo i?

Hvilken kommune er best å bo i? Foto: Forbrukerrådet

Forbrukerrådet har testet hvor gode kommunene er til å hjelpe folk som har spørsmål om ulike kommunale tjenester. Alle kommunene er testet, på til sammen nesten 30 000 opplysninger via telefon, e-post og nettsider.

Jevnaker kommune sammenlagtvinner av våre nærmeste kommuner Ringerike, Hole og Jevnaker.

Jevnaker endte opp med en total på 60,5 poeng og ble best av de tre kommunene i tillegg til nr 8 i eget fylke og nr 77 av landets 422 kommuner. Best var Jevnaker på tekniske tjenester med Barn og Skole som en god nummer to like foran Helse.

Ringerike fikk tilsammen 58,6 poeng, nr 10 i eget fylke og nr 104 på landsbasis. Også Ringerike gjorde det best på tekniske tjenester med informasjonstjester som nummer to. I grenen Pleie og omsorg fikk Ringerike bare 33 poeng.

Hole kommune ble nr 18 av 21 kommuner i Buskerud og nr 288 på landsbasis. Den totale poengsummen ble 46,9. Det er imidlertid verd å merke seg at Hole fikk 75 av 100 mulige på Helse og 68 av 100 mulige på Pleie og omsorg.

Ringerike fikk 55 på Helse og 33 på Pleie og omsorg. Jevnaker fikk 60 på Helse og 46 på Pleie og omsorg.

Inger Lise Blyverket, som tiltrådte som direktør i Forbrukerrådet i desember, har en klar oppfordring til kommunene.

– De må gjøre innbyggerne til hovedpersonene. Det er dem de er til for. Kommunene må spørre innbyggerne om hva de synes, ta svarene på alvor, og være åpne om dem.
Hun opplyser at flere kommuner måler egen innsats etter hvilken plass de tar i Forbrukerrådets test, og håper årets resultater vil gi inspirasjon til enten å beholde god plassering, eller forbedre seg.

Nedenfor kan du selv sjekke detaljene:

  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.