A+ A A-

Blir Karl Håkon fra Hønefoss Norges råeste?

Blir Karl Håkon Saxebøl den råeste sjåføren? Foto: Wilhelm Johansen / NRK Blir Karl Håkon Saxebøl den råeste sjåføren?

NRK sin nye bilserie Sjette gir kårer Norges råeste sjåfør. Foreløpig er det sendt fire episoder. Den neste og femte episoden sendes førstkommende onsdag kl 21.20.

Den femte episoden er produsert på Tofte i Hurum, Sjette gir Østlandet is.

Det er tre konkurranser i episoden. Dragrace er spilt inn på havna på området til Statsskog Tofte og ferdighetsløypa kjøres i et nedlagt industrianlegg inne på samme område. Konkurranseløpene gjennomføres på avsperrede og sikrede områder.

Det avgjørende baneløpet kjøres på isbanen i Sigdal.

Karl Håkon Saxebøl er med i denne uttagningen.


Sjette gir er en programserie for og med bil-interesserte. Det er en konkurransedrevet reality, med lidenskapelige bilsjåfører fra hele landet som gjennom fartsfylte konkurranser blir målt på hvor godt de behersker ulike øvelser. Med sine egne gateregistrert biler konkurrerer de i et dragrace, en ferdighetsløype og i et siste baneløp. Den sjåføren som står imot presset og har kontroll over egen bil utkonkurrerer de andre deltakerne og går videre til finalerunder.

MÅLET ER Å KÅRE NORGES RÅESTE SJÅFØR!
 

Serien

Det er fire sjåfører fra fem regioner i Norge. I hver av regionene; Nord-Norge, Trøndelag, Østlandet asfalt, Østlandet is og Vestlandet, er det kvalifiseringer for å komme videre til finalene. Konkurransene arrangeres på spektakulære områder. Flystripa i Svolvær, havneområder i Trøndelag og Tofte, grustak og motorbaner i Egersund og Verdal blant flere andre. Alle konkurranser skjer på avsperrede områder og i samarbeid med Norges Bilsportforbund. Norges Bilsportforbund lisensierer sjåfører og biler.
 
De fem finalistene (regionvinnerne) parkerer sin egen gateregistrerte bil og møtes til finaleuke i Midt-Norge. Der utfordres de i flere løp, på ulike baner og bryner seg på motorsportgrener med godkjente, lisensierte biler til hver gren. I hver av de tre finaleprogrammene er det en som forlater programmet. I det siste av de tre finalerundene står det igjen en vinner. Vinneren kåres til Norges råeste sjåfør og får en premie på 50.000 kr.
 
Programledere er:
Torfinn Borkhus (37 år), kjent fra P1's humorprogram "Lønsj", TV-serien "Ikke gjør dette hjemme" og "Newton".

Molly Pettit (34) er tidligere aktiv racerbilsjåfør og har erfaring som programleder og reporter i WRC (World Rally Championship).

Serien er på totalt 8 programmer på ca 50 minutter.
5 kvalifiseringsrunder med følgende sendedatoer: Østlandet (02.01), Nord-Norge (09.01), Vestlandet (16.01), Trøndelag (23.01) og Østlandet (30.01)
3 finaleprogrammer som sendes onsdager i februar.
Sjette gir sendes hver onsdag fra 2. januar til vinner kåres i siste program den 20 februar. Programmene sendes på NRK1 ca 21.20 på kvelden.
Programmene slippes i NRK TV klokka 06.00 hver onsdag.

  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.