A+ A A-

Handelsbanken i Finland og EVRY inngår en strategisk avtale

Nina Arkilahti, administrerende direktør for Handelsbanken i Finland og konserndirektør Wiljar Nesse i EVRY Financial Services FOTO: EVRY Nina Arkilahti, administrerende direktør for Handelsbanken i Finland og konserndirektør Wiljar Nesse i EVRY Financial Services

Handelsbanken i Finland og EVRY har inngått en avtale om leveranse av neste generasjon kjernebank- og betalingsløsninger. Avtalen har en samlet kontraktsverdi på om lag NOK 650 millioner og gjelder for en periode på åtte år (opsjon for å utvide i ytterligere to år). Dette er et viktig steg for EVRY i det finske markedet og for selskapets strategi om fortsatt vekst i Norden og internasjonalt.

Gjennom den nye avtalen skal EVRY levere en komplett portefølje av bankløsninger til Handelsbanken i Finland, for betjening av både for bedrifts- og personmarkedet. Kontrakten omfatter levering av kjernebank- og betalingsløsninger, internettbank for bedriftskunder og personmarked, låneadministrasjon og back office-løsninger for Handelsbankens ansatte, samt utvalgte korttjenester. Dette vil bli levert som en programvare ("SaaS") -løsning, basert på EVRYs moderne og kostnadseffektive programvareplattform for end-to-end banktjenester. Dette vil sikre at Handelsbanken fortsatt vil være i front med å tilby innovative og effektive tjenester til sine kunder, og vil legge til rette for bankens videre vekst i det finske markedet.

«EVRYs tjenester er allerede i bruk av Handelsbanken i Norge, og har vært det i mange år. EVRYs løsninger vil gi oss en moderne og fleksibel bankplattform med omfattende muligheter for produktutvikling. Ved å modernisere kjernebanksystemene våre på denne måten, vil vi kunne utvikle mer effektive prosesser og dermed tilby bedre service til kundene», sier Nina Arkilahti, administrerende direktør for Handelsbanken i Finland.

«Denne avtalen er en viktig milepæl for ekspansjon av neste generasjon kjernebank- og betalingsløsninger til Finland, og viser at bankplattformen vår er svært konkurransedyktig internasjonalt. Det er en stor tillitserklæring at Handelsbanken i Finland har valgt oss som strategisk partner. EVRY vil levere en kundesentrisk kjernebank- og betalingsløsning som vil gjøre det mulig for Handelsbanken å respondere raskere på endringer, og til å være mer proaktiv i å ta nye verdiøkende tjenester til markedet», sier konserndirektør Wiljar Nesse i EVRY Financial Services.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent