torsdag, 29 november 2018 15:43

Lastebilsjåfør drept etter kollisjon med toget

Skrevet av ntb
Lastebilsjåfør drept etter kollisjon med toget Foto: Njaal Kværnes / Østerdølen / NTB scanpix

Et tog med om lag 100 passasjerer om bord har truffet en lastebil på sporet av på Rørosbanen nord for Koppang. Flere er skadd, men det er uvisst hvor alvorlig.

Innlandet politidistrikt ble varslet klokka 14.09. De bekrefter at det er meldt om personskader, men omfanget er ikke avklart.

– Vi jobber nå med evakuering, skriver politiet i en pressemelding.

NSBs pressesjef Åge-Christoffer Lundeby er blant dem som er om bord i toget. Han opplyser at det er om lag 100 passasjerer om bord og sier 3–4 ruter er knust.

– Det er noen personskader, og jeg ser at noen har kutt og at noen bør til helsesjekk. Jeg har snakket med lokomotivfører, og han har det bra. Politiet er på stedet sammen med brannvesenet, sier han til NTB.

Strekningen blir stengt, og NSB jobber med å finne alternativ transport både til dem som var om bord i toget og andre som skulle reist med Rørosbanen.

– Et hjul har sporet av, og toget kan ikke flyttes sånn som det står nå, sier Lundeby.

Bane Nors pressevakt Harry Korslund opplyser at ulykken skjedde på en planovergang mellom Koppang og Atna. Han sier det vil ta tid å få ryddet opp etter ulykken.

– Som følge av sammenstøtet har togsettet sporet av med en aksel. Det betyr at vi har et omfattende bergingsarbeid foran oss, sier pressevakt Harry Korslund til Østlendingen.

 

Sist redigert torsdag, 29 november 2018 15:56