tirsdag, 20 november 2018 14:10

Ringerike kommune med chatbot

Skrevet av

Fra 20. november kan du møte en ny digital medarbeider på kommunens nettsider. Dette er en chatbot som heter Kari, et dataprogram du kan stille spørsmål til og få svar fra.

Hvor finner du Kari?

Kari bor nederst til høyre på nettsiden til Ringerike kommune.

Hva kan Kari?

Kari er intelligent og prøver å forstå hva du spør om, basert på det de har lært henne og hvilke data hun har tilgjengelig. Hun svarer best på korte spørsmål om kommunale tjenester. Hun er foreløpig under opplæring og har ikke tilgang til alt ennå.

Hvorfor bruke Kari?

Kari er tilgjengelig hele døgnet. Du kan møte Kari der du er, når du vil. Bare ta opp telefonen, nettbrettet eller gå inn på pc-en og gå inn på nettsiden. Der dukker Kari opp og er klar til å hjelpe deg. Hvis hun ikke kan hjelpe deg sier hun ifra.

Du kan fortsatt snakke med folk!

Servicetorget er der for deg fra ni til halv fire, fem dager i uka, Kari er kun en ekstrahjelp. En ekstrahjelp som er så glad i jobben sin at hun aldri går hjem. Du kan derfor få hjelp hver eneste dag 24 timer i døgnet.

Test henne gjerne litt ut - og gi direkte tilbakemelding til kommunen ved å klikke på tommel opp eller tommel ned på svaret hun gir deg.

Digital dialog

Ringerike kommune jobber for å legge til rette for enkle og smarte løsninger for dialog. I Norge har 90% en smarttelefon og derfor er kommunens mobiltilpassede nettside + KommuneKari praktiske og tilgjengelige verktøy man har tro på. Teknologien er norsk og blir hele tiden videreutviklet av Boost.ai og leveres av Sem & Stenersen Prokom AS.