RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 15.09.2019
A+ A A-

Stilling ledig

:

Midtkraft satser på Kraftriket

Midtkraft satser på Kraftriket Foto: Frank Tverran

For snart to år siden fusjonerte Ringerikskraft og ValdresEnergi strømsalgsvirksomhetene sine, og dannet det nasjonale strømselskapet Kraftriket. Nå ønsker Midtkraft å bli med på satsingen, slik at strømsalgsvirksomheten deres blir en del av Kraftriket.

Da ValdresEnergi og Ringerikskraft startet dette arbeidet, var målet å fortsatt være den ledende lokale strømleverandøren, men samtidig ekspandere nasjonalt for å ta opp kampen i et hardt konkurranseutsatt marked. Konseptet er utviklet for å knytte til seg samarbeidspartnere i form av andre strømselskaper og på den måten vokse mot ambisjonen på minst 100 000 strømkunder over hele landet.

- Vi er meget fornøyd med å nærme oss en endelig avtale med Midtkraft. Dette blir den første av forhåpentligvis mange partnere som tror på og tar del i satsingen, forteller styreleder i Kraftriket Ole Sunnset.
Administrerende direktør i Midtkraft, John-Arne Haugerud ser lyst på avtalen, og har stor tro på at dette er riktig vei å gå for selskapet.
- Dette vil være positiv både for oss og kundene våre. I dagens marked blir det vanskeligere og vanskeligere for de mindre strømselskapene å konkurrere. Vi ønsker fortsatt å være lokale, være tilgjengelig for kundene våre og bidra i lokalsamfunnet som før. Derfor passer konseptet til Kraftriket oss meget godt, der vi samarbeider for å ta markedsandeler nasjonalt samtidig som vi kan fortsette å satse lokalt. De fire ansatte som berøres vil fortsatt ha arbeidsplassene sine på Nedmarken, sier Haugerud.

Midtkraft Strøm har i dag 10 000 strømkunder. Når disse strømkundene blir en del av Kraftriket vil det totale antallet strømkunder være 38 000. Kraftriket har i dag kontorer i Hønefoss og Fagernes, med totalt 14 ansatte, og vil nå få et nytt kontor i Vikersund.
- Det langsiktige målet vårt er fortsatt minst 100 000 strømkunder fordelt over hele Norge, og vi vil fortsette å jobbe målrettet for å tilby kundene smarte strømprodukter og for å trekke til oss relevante partnere. Å få på plass en avtale med Midtkraft er en viktig milepæl på vei mot målene våre, sier Sunnset.
Etter sammenslåingen vil Midtkraft ha 29 % eierandel, Ringerikskraft 43 % og Valdres Energi 28 % i Kraftriket AS.

Før avtalen er helt i mål skal den godkjennes i generalforsamlingen hos eierne. Dette er planlagt gjennomført før jul.

  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20