onsdag, 15 august 2018 15:34

Emil fikk testet nivået mot 200 utøvere

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Fra venstre: Ragnhild Haga, Emil Sørgård og Johannes Høsflot Klæbo. Fra venstre: Ragnhild Haga, Emil Sørgård og Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Morten Nordli/Mono Media

Emil Sørgård fra Ringkollen skiklubb- Hønefoss har fra den siste uka deltatt på Equinors international junior camp i langrenn på Sjusjøen.

Leiren som er den største i sitt slag er arrangert av Norges Skiforbund i samarbeid med Equinor Morgendagens Helter, og i år deltok rundt 200 løpere og ledere fra 19 forskjellige nasjoner.

På leiren har noen av de beste juniorløperne fra hele verden vært samlet og det har derfor vært en flott arena for Sørgård å kunne teste hva slags nivå de er på.

– For å bli best må du også trene med de beste og det legges det til rette for på Equinors international junior camp. Når Emil har fått trent sammen med utøvere fra hele verden en hel uke så vil han sikkert bli inspirert til å opprettholde innsatsen, gløden og viljen til å bli en enda bedre langrennsløper, sier Johannes Høsflot Klæbo og Ragnhild Haga som er mentorer for Equinor Morgendagens Helter.

Både Klæbo og Haga deltok på en hard treningsøkt sammen med deltakerne og fikk med egne øyne se hvordan nivået er på juniorløperne.

– Det er ikke noen tvil om at det gror godt i langrennssporten også utenfor Norge og vi måtte gi maks innsats for å henge med på treningsøkten i myra, sier de to.

Har lært utrolig mye på samlingen

Sørgård og de andre deltakerne på samlingen har både fått testet kropp og hode i løpet av den siste uken. Flere harde treningsøkter, men også foredrag om kosthold og treningsmetodikk har stått på programmet. Blant annet holdt både Johannes Høsflot Klæbo og Ragnhild Haga hvert sitt foredrag for å inspirere juniorløperne.

– Det å trene sammen med langrennsløpere fra hele verden på Equinor international junior camp har gitt oss en unik mulighet til å lære av andre nasjoner og ikke minst se om vi holder et godt nivå sammenlignet med de utenlandske utøverne, sier Sørgård.

– I tillegg var det inspirerende å høre hvordan Johannes og Ragnhild trener for å bli enda bedre, og jeg har fått flere tips om hvilke endringer jeg kan gjøre i mitt treningsarbeid, avslutter langrennstalentet.

Rekordmange nasjoner deltok

Dette er åttende gang at det arrangeres en slik talentleir for internasjonale utøvere og trenere. Og for Norges Skiforbund og Equinor har det vært viktig å gi noe tilbake til hele langrennssporten, og ikke bare til de norske utøverne.  

– Vi har alltid hatt som mål at denne leiren skal være et sted der vi deler treningsmetoder mellom de forskjellige nasjonene. Derfor er det urolig gøy at vi i år har hatt med utøvere og trenere fra 19 forskjellige land, og at en nasjon som Kina er med for første gang, sier utviklingssjef i Norges Skiforbund Brit Baldishol.

Fakta om Equinor international junior camp

  • Arrangeres 8-15. august på Sjusjøen.
  • Årets camp er den åttende i rekken.
  • Rundt 200 utøvere og trenere fra 19 land deltar.
  • Nasjonene som deltar er Canada, Norge, Sverige, USA, Kina, Polen, Spania, Latvia, Italia, Finland, Japan, Estland, Slovenia, Tsjekkia, Hviterussland, Armenia, Bosnia- Hercegovina, Slovakia og Østerrike.
  • Et samarbeid mellom Norges Skiforbund og Equinors talentprogram Morgendagens Helter.
  • Morgendagens Helter mentorene Ragnhild Haga og Johannes Høsflot Klæbo er med som trenere og inspiratorer.
  • Morgendagens Helter er Statoils talentutviklingsprogram innen idrett, kultur og utdanning.

emil2
Foto: Morten Nordli/Mono Media

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent