A+ A A-

Tine frykter melkemangel – ber om krisemøte

  • Skrevet av ntb
  • Publisert i Nyheter
Tine frykter melkemangel – ber om krisemøte Foto: DutchAir

Tine frykter at den ekstreme tørken som får stadig flere bønder til å slakte kyrne sine, skal føre til melkemangel. Nå ber de regjeringen om et krisemøte.

I brevet til Landbruksdepartementet, Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag skriver Tine, i følge Klassekampen, at det er en økende fare for underskudd av melk utover høsten og vinteren.

«I mange deler av landet kan situasjonen fortsatt avhjelpes dersom det kommer regn de nærmeste dagene, men værprognoser indikerer ikke vesentlige nedbørsmengde», skriver Tine. Samvirkeselskapet legger til at kundene har begynt å uroe seg for leveringsevnen deres.

Norske bønder fortviler over den verste sommertørken siden 1947. Tørken har ført til fôrmangel, og mange bønder har begynt å slakte besetningene sine. I brevet ber Tine om et møte med departementet og organisasjonene for å drøfte tiltak som kan stimulere melkeproduksjonen.

– Tine har ennå ikke avgjort hva slags råd vi skal gi departementet, som avgjør slike spørsmål. Brevet er ment som et varsel om en situasjon som kan bli alvorlig, sier organisasjonssjef Eli Reistad i Tine til Klassekampen.

Tine har flere ganger den siste måneden advart bønder mot forhastet slakting av storfe. De har også tilbudt over 500 bønder å få tilkjørt vann til seterdriften, slik at dyrene kan bli lender på utmarksbeite under fôrkrisen.

  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20