banner web

A+ A A-

Fem elger svømte til Tromsø

  • Skrevet av NTB–Mette Estep
  • Publisert i Nyheter
Fem elger svømte til Tromsø Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Fem elger tok seg over til Tromsøya i helga, der politiet og Tromsø Ettersøksring jobbet i flere timer for å hindre dem i skremme folk i sentrumsgatene.

Troms politidistrikt meldte om elgenes uanmeldte besøk på Twitter litt etter klokka 4 natt til lørdag. Knapt fire timer senere kunne de melde at elgene hadde trukket nordover på Tromsøya, vekk fra sentrum.

– Fredag formiddag ble det først observert en enslig elg ved Tromsø Museum. Så kom det inn melding om natta, klokka 1.40 om at to elgokser og en elgku, om lag 1,5 år gamle, hadde blitt observert i samme område, sier operasjonsleder Eirik Kileng til NTB.
På flyplassen

I første omgang satset politiet på at de skulle klare å holde elgene unna sentrum uten å skremme dem, og håpet at dyrene skulle ta til vett og svømme tilbake.

– Vi har fulgt dem siden de tre ble sett i natt. Så fikk vi melding klokka 2.10 om ytterligere to elger ved rullebanen på nordenden av flyplassen, så nå er det i alt fem elger observert. De er på løpetur og i sentrum, og sånn kan vi ikke ha det. Vi samarbeider for øyeblikket med viltnemnda i et forsøk på å holde dem unna sentrumsgatene, sa Kileng mens operasjonen i sentrum fremdeles pågikk.
Stress

Ifølge Kileng var det ikke noen dramatisk situasjon. Det er heller ikke helt uvanlig at elger svømmer over til Tromsøya og tar seg inn i sentrum.

– Der er det ganske tettbebygd, så vi prøver å holde dem unna, for de blir ganske stresset av det, sier han.

Elgene er ikke alene om å stresse.

– Folk som ser dem, ringer oss, for de blir ganske skremt. Det er ikke så ofte store dyr går rundt i byen her, sier operasjonslederen.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20