fredag, 13 juli 2018 10:15

Skaperen runder 50

Alteret i Hønefoss kirke Alteret i Hønefoss kirke Foto: Frank Tverran

Hun har formet altermøblene i Hønefoss kirke. Alteret, døpefonten og prekestolen i marmor, er hennes skaperverk. Her kan du lese litt mer om 50-årsjubilanten.

julia vance
Foto: Marveng-puckett NTB/Scanpix

Julia Vance bor i Oslo og arbeider i Italia og Norge med skulptur, der språk kombineres med taktilt volum. Skulpturene hennes er hogget i stein, sveiset metall og støpt i bronse og glass.

Vance er medlem av Norsk Billedhoggerforening (NBF) og Fellow i The Royal British Society of Sculptors (RBS). I 2017 hogget hun alter, døpefont og prekestol som skulpturelle former i marmor for nye Hønefoss kirke. I 2015 viste hun skulpturgruppen 'WE-ME' i sveiset stål foran Oslo sentralstasjon. Verket ble innkjøpt av Oslo kommune og står nå i kommunens skulpturpark på Stovner. Hun har også vist større skulpturer foran Stortinget og i Holland Park i London.

Vance har blant annet utdannelse fra skoleskipet Christian Radich, Sogn yrkesskole og Skolen for Grafisk Design (SFGD). Deretter er hun utdannet ved Roehampton Institute of Higher Education, Calligraphy Department, i London, og hadde lærlingplass hos skrifthogger Tom Perkins i Cambridge.

Fra 1993 utførte hun skriftoppdrag for forlag og museer, blant annet Vigeland-museet og Munch-museet. Etter tildelt Statens arbeidsstipend for kunstnere i 2005 begynte hun å hogge skulpturene sine i Pietrasanta i Toscana, ved Studio Sem, og fra 2017 i Studio Giorgio Angeli. Vance har stilt ut sine skulpturer i Norge og utlandet. Arbeidene hennes er innkjøpt av blant annet Norges Bank, Hurtigruta 'Trollfjord' og kommunene Oslo, Bærum, Larvik og Os. Siden 2008 er hun jurymedlem i Norges Banks Pregkomitè.

Dagen er 13.juli, men feires først den 18. august i barndomshjemmets hage. Vi gratulerer!

Sist redigert fredag, 13 juli 2018 13:56

Andre saker å lese

Kaja Vang er tilbake

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Kaja Vang meldte oppløsning på sitt foretak Kaja Vang AS i november 2021. Nå er beslutningen om oppløsning reversert og selskapet er aktivt igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bortvist fra Hønefoss

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To menn, begge i slutten av tenårene, ble natt til søndag bortvist fra Hønefoss sentrum av politiet. Grunnen til bortvisningen var at de hadde lagd bråk på et serveringssted.

Les mer i RingeriksAvisa

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

27-01-2023 Nyhetsklipp Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

Økte levekostnader har satt i gang en ny bølge med svindelforsøk - disse sikter seg inn på vanlige mennesker som allerede er i en tøff situasjon. Spørsmålet er derfor -...

Les mer i RingeriksAvisa