fredag, 13 juli 2018 10:15

Skaperen runder 50

Alteret i Hønefoss kirke Alteret i Hønefoss kirke Foto: Frank Tverran

Hun har formet altermøblene i Hønefoss kirke. Alteret, døpefonten og prekestolen i marmor, er hennes skaperverk. Her kan du lese litt mer om 50-årsjubilanten.

julia vance
Foto: Marveng-puckett NTB/Scanpix

Julia Vance bor i Oslo og arbeider i Italia og Norge med skulptur, der språk kombineres med taktilt volum. Skulpturene hennes er hogget i stein, sveiset metall og støpt i bronse og glass.

Vance er medlem av Norsk Billedhoggerforening (NBF) og Fellow i The Royal British Society of Sculptors (RBS). I 2017 hogget hun alter, døpefont og prekestol som skulpturelle former i marmor for nye Hønefoss kirke. I 2015 viste hun skulpturgruppen 'WE-ME' i sveiset stål foran Oslo sentralstasjon. Verket ble innkjøpt av Oslo kommune og står nå i kommunens skulpturpark på Stovner. Hun har også vist større skulpturer foran Stortinget og i Holland Park i London.

Vance har blant annet utdannelse fra skoleskipet Christian Radich, Sogn yrkesskole og Skolen for Grafisk Design (SFGD). Deretter er hun utdannet ved Roehampton Institute of Higher Education, Calligraphy Department, i London, og hadde lærlingplass hos skrifthogger Tom Perkins i Cambridge.

Fra 1993 utførte hun skriftoppdrag for forlag og museer, blant annet Vigeland-museet og Munch-museet. Etter tildelt Statens arbeidsstipend for kunstnere i 2005 begynte hun å hogge skulpturene sine i Pietrasanta i Toscana, ved Studio Sem, og fra 2017 i Studio Giorgio Angeli. Vance har stilt ut sine skulpturer i Norge og utlandet. Arbeidene hennes er innkjøpt av blant annet Norges Bank, Hurtigruta 'Trollfjord' og kommunene Oslo, Bærum, Larvik og Os. Siden 2008 er hun jurymedlem i Norges Banks Pregkomitè.

Dagen er 13.juli, men feires først den 18. august i barndomshjemmets hage. Vi gratulerer!

Sist redigert fredag, 13 juli 2018 13:56

Andre saker å lese

Hærverk på jødisk gravlund i Trondheim

17-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

I løpet av helgen ble flere graver vandalisert på den jødiske gravlunden i Trondheim. Flere davidsstjerner ble knust.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann kastet ut fra KUBEN

17-04-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Tirsdag ettermiddag måtte politiet bortvise en mann fra KUBEN i Hønefoss. Mannen, som var i 60-årene,drakk øl og var ufin mot andre. Han ble botvist fra Hønefoss sentrum til kl...

Les mer i RingeriksAvisa

Märtha Louise går hardt ut mot Se og Hør

16-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Märtha Louise går hardt ut mot Se og Hør

Märtha Louise går hardt ut mot Se og Hør. – De gjentar løgner helt til alle tror på dem, skriver hun. Ukebladet avviser kritikken.

Les mer i RingeriksAvisa

TirsdagsQuiz

16-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Svarene finner du helt nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa