banner web

A+ A A-

Pipekonsertene er i gang

Det blir nye pipekonserter i Hønefoss kirke denne sommeren. Først ut er Inger-Lise Ulsrud som har konserten den 16.juni.

Inger-Lise Ulsrud er en norsk organist og professor i orgel ved Norges musikkhøgskole. I tillegg er hun kantor i Uranienborg kirke i Oslo.
Ulsrud studerte kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole. Etter studier i orgelimprovisasjon med Anders Bondeman ved Kungliga Musikhögskolan (Stockholm) fullførte hun sin diplomeksamen som konsertorganist hos Edgar Krapp ved Hochschule für Musik und darstellende Kunst i Frankfurt am Main. Senere fordypet hun seg i Olivier Messiaens orgelmusikk hos Almut Rößler ved Robert-Schumann-Hochschule (Düsseldorf). Hun har drevet omfattende konsertvirksomhet i Europa og medvirket ved en rekke CD-utgivelser.

Om Pipekonsertene
Pipekonsertene ble etablert i 1999 og utviklet seg raskt til å bli et populært kulturtilbud i Hønefoss. Pga. kirkebrannen i 2010 har pipekonsertene hatt en lang pause. Etter at den nye kirken og det nye orgelet er på plass, er det klart for nye pipekonserter.

Hver lørdag kl. 11.30 i perioden 16. juni til 18. august blir det konserter i Hønefoss kirke. Konsertene har en varighet på ca. 30 minutter. Det blir stor bredde i musikkutvalget med innslag av kjente musikkstykker.

En rekke norske organister medvirker ved sommerens pipekonserter i Hønefoss kirke. Mange veletablerte organister, men også et par unge orgelstudenter skal traktere det nye praktfulle orgelet i Hønefoss kirke bygget av Richard Rensch Orgelbau, Tyskland.

Takket være støtte fra Hønefoss Sparebank, Sparebankstiftelsen Ringerike, Ringerike kommune, Norsk Kulturråd, Opplysningsvesenets fond, Den Norske Kirke/Hønefoss menighetsråd er det lagt til rette for musikkopplevelser i Hønefoss kirke gjennom hele sommeren.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20