tirsdag, 01 mai 2018 09:23

Statsadvokaten anker frifinnelse av dagmamma

Ringerike tingrett Ringerike tingrett Arkivfoto: RingeriksAvisa

Statsadvokaten anker dommen i Ringerike tingrett etter at en dagmamma i slutten av 40-årene ble frifunnet for å ha påført ett år gamle Martine dødelige hodeskader.

Vestfold, Telemark og Buskerud statsadvokatembeter mener Ringerike tingrett har vurdert bevisene uriktig, og at saken dermed må få ny prøving i lagmannsretten.

– Anken gjelder prinsipalt bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet og subsidiært saksbehandlingsfeil, bekrefter aktor, statsadvokat Marit Formo overfor VG.

4. april i år ble en dagmamma frifunnet for å ha påført barnet så alvorlige hodeskader at hun døde. Formo mente kvinnen burde dømmes til fengsel i sju og et halvt år.

Rettsmedisinerne konkluderte med at barnet døde av såkalt «shaken impact syndrome», som innebærer risting og slag mot hodet. Domstolen delte ikke påtalemyndighetens syn og frifant henne.

Saken har vært henlagt to ganger tidligere fordi politiet ikke klarte å bevise når skadene ble påført.

– Etter vårt syn har de i liten grad etterforsket reelt i andre retninger. Saken oppleves som et vedvarende og uvirkelig mareritt for vår klient. Påtalemyndigheten burde etter vårt syn ha besinnet seg og satt sluttstrek nå, men vi må selvsagt forholde oss til at det er inngitt anke, sier advokat Thomas Randby. Han forsvarer kvinnen sammen med advokat Sidsel Katralen.

Det var den såkalte cold case-gruppen i Kripos som bisto Sørøst politidistrikt i den nye etterforskningen som førte til at kvinnen ble tiltalt for kroppsskade med døden til følge.

Andre saker å lese

Brann i Haugsbygd

18-04-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ringerike Brann og Redning skal brenne et hus i Gjermundboveien 39b fredag 19/4 fra kl.0900. De øver mannskapene på røykdykking. Det vil bli synlig røyk i området fra ca kl.0900 og ut...

Les mer i RingeriksAvisa

Ringerike Historielag: En Helt i Djevelens Brigade

18-04-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ringerike Historielag:  En Helt i Djevelens Brigade

Bli med på et fascinerende foredrag med Christopher Hals Gylseth, hvor han utforsker den utrolige historien til Finn Roll, en nordmann som forlot sitt hjemland for å kjempe mot nazistene...

Les mer i RingeriksAvisa

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Les mer i RingeriksAvisa