banner web

A+ A A-

Rolig påskestart for Norsk Folkehjelp

  • Skrevet av ntb
  • Publisert i Nyheter
Mannskaper fra Norsk Folkehjelp øver på skredredning. Bildet er tatt i Tromsdalen i 2000. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Mannskaper fra Norsk Folkehjelp øver på skredredning. Bildet er tatt i Tromsdalen i 2000.

Norsk Folkehjelp hadde ti større oppdrag i palmehelgen, men beskriver starten på påsken som rolig og uten alvorlige hendelser.

– Våre grupper rundt omkring melder om mye folk i fjellet, men det har likevel ikke vært noen alvorlige hendelser så langt. Det tyder på at folk har vært flinke til å ta hensyn til forholdene, sier leder Live Kummen i Norsk Folkehjelp Sanitet.

Organisasjonens skredmannskaper har fulgt ekstra godt med i helgen, men heldigvis har alt gått bra så langt.

– Vi har frivillige i beredskap på påskefjellet over hele landet, og vi opplever at folk gjerne spør oss om råd. Med mye snø og stor skredfare over store deler av landet er det spesielt viktig å gjøre seg kjent med lokale forhold og lytte til erfarne fjellfolk, sier Live Kummen.

De fleste oppdragene så langt har vært skiløpere som har skadet seg på tur, og da stort sett forstuinger eller brudd i armer og bein.

Sist redigertmandag, 26 mars 2018 10:50
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20