onsdag, 21 mars 2018 09:41

"Kirkeasyl" har ingen lovforankring

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
"Kirkeasyl" har ingen lovforankring Foto: Frank Tverran

(Leder) Det finnes ingen lovhjemmel for "Kirkeasyl" i Norge. Allikevel har Hønefoss menighet latt en famile bo i kjelleren i den nye kirken.

Lokalene er ikke egnet som bolig, verken på lang eller kort sikt. Dette er møtelokaler beregnet på grupper som Ten-Sing og andre av menighetens aktiviteter.

Det er ingen unnlatelsessynd å ikke la disse få tilgang til å bo i kirken. De var allerede plassert på Hvalsmoen asylmottak - et sted som er tilrettelagt med kjøkken og aktiviteter for barna. Men Hønefoss menighetsråd mener åpenbart det er bedre for tre småbarn å springe rundt i en kjeller enn å leke sammen med andre unger ute i friluft på Hvalsmoen.

Der er full forvirring om hva "kirkeasyl" er og kirkens egne folk virker mest uvitende når de tror de har en slags rett til å huse asylsøkere i en kort periode.

I et innlegg i Verdidebatt i avisa Vårt Land, forklarer Cand.Mag. Torgeir Tønnesen opprinnelsen til "Kirkeasylet" slik:

"Kirkeasyl-praksis bygger sin livsrett fra Moses sin forordning som gav mordere rett til å gripe til "alterets horn" i det gamle jødiske tempelet, for ikke å bli lynsjet. Morderen slapp ikke unna av den grunn. Dette var kun en midlertidig sikkerhet, slik som en arrest eller varetekt er i dag.  I dag er rettsvesenet vårt «alterets horn». Kirken er overflødig i denne forvaltningen. Kirken må drive med forkynnelse av sjelens frelse, ikke involvere seg asylpolitikk og konfronterende ideologispørsmål."

Så får vi håpe de igjen kan plasseres på Hvalsmoen, til det beste for familien og særlig barna.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.