onsdag, 14 februar 2018 12:30

Ringerikshytte på museum

Skrevet av
Ringerikshytte på museum Foto: Norsk Folkemuseum / Haakon Harriss

Lørdag 17. februar klokken 12.00 åpner DNT-hytta Hovinkoia på Norsk Folkemuseum. Det blir det stor pølsefest, foredrag og familieunderholdning.

Etter en tur innom Slottparken i forbindelse med Kongeparets 75-årsdager, er hytta gjenreist i Friluftsmuseet på Norsk Folkemuseum i samarbeid med DNT. Der skal hytta brukes til å fortelle folk fra hele verden om den norske turgleden.

Plasseringen i Holleia på Ringerike er et sentralt kapittel i DNTs historie. Organisasjonen fyller 150 år i år, og de første årene var man mest opptatt av turer i fjellet. I mellomkrigstiden bygget foreningen hytter i nærheten av de store byene, for at flest mulig skulle kunne komme seg ut i skog og mark. Hovinkoia var DNTs andre skogskoie og var med på å skape turglede i et bredt lag av befolkningen.

DNT-Hytta skal brukes til å fortelle om turglede, og om hvor sentralt dette er i den norske folkesjela. Det å gå på tur, og å være i naturen, er en så viktig del av nordmenns identitet at Norsk Folkemuseum mener fenomenet fortjener en plass på museet. Derfor settes en DNT-hytte i Friluftsmuseet. Hytta har stått på Ringerike der den ble reist i 1937, og kommer til Folkemuseet som et ledd i 150 årsjubileet til DNT.

Lørdag åpner endelig hytta sine dører for publikum.

Andre saker å lese

Knivstikking i Hønefoss

04-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann ble knivstukket i Hønefoss sentrum natt til lørdag. Nå er en annen mann siktet for grov kroppsskade.

Les mer i RingeriksAvisa

Låvebrann i Sigdal – sikkerhetsavstand på 300 meter

04-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En gassflaske som eksploderte, førte til at brannvesenet måtte sette en sikkerhetsavstand på 300 meter ved en låve som brant i Sigdal natt til lørdag.

Les mer i RingeriksAvisa