banner web

A+ A A-

Likfunn i Glomma

  • Skrevet av NTB – Linus Røvik Hauge / Julia Loge
  • Publisert i Nyheter
Politiet gjorde funn da de søkte etter savnede Janne Jemtland i Glomma i Våler lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Politiet gjorde funn da de søkte etter savnede Janne Jemtland i Glomma i Våler lørdag.

Dykkere har hentet opp en død person fra Glomma under søket etter Janne Jemtland ved Braskereidfoss i Våler. Janne Jemtlands pårørende er varslet.

 

Politiet arbeidet lørdag ettermiddag med å hente noe opp av vannet som ble tildekket av en presenning.

– Politiet i Innlandet bekrefter at det er nå gjort funn av en person i Glomma. Politiet er ikke kjent med at det er andre savnede personer i området. Pårørende til Janne Jemtland er varslet om funnet, opplyser politiet i en pressemelding.

– Kvinnen ble funnet på bunnen av elven. Hun ble funnet omtrent der politiet hadde fått informasjon om at hun var. Det tok litt tid å få kvinnen opp da det var vanskelig å ta seg til stedet i elva på grunn av mye strøm, sier innsatsleder Frode Hjulstad til VG.

Søndag er det varslet en pressekonferanse om saken. Inntil da vil ikke politiet si noe mer.

Nye spor

Tidligere lørdag bekreftet politiadvokat André Lillehovde van der Eynden at det ble gjort søk i Glomma, nærmere bestemt i området ved Braskereidfoss i Våler.

– Vi håper med disse søkene å kunne lokalisere Janne Jemtland. Søkene gjøres på bakgrunn av opplysninger og spor som har kommet inn til politiet i løpet av de siste dagenes hendelser, sa han.

Seks branndykkere hadde da startet søk i elva som lenger nord renner gjennom Braskereidfoss. Dette tettstedet ligger like nord for tettstedet Våler og rundt 65 kilometer sørøst for Brumunddal.

I tillegg var en rekke polititjenestemenn og kriminalteknikere på stedet.

Ransaket naboeiendom

Politiadvokaten forteller at politiet har ransaket både ekteparets bolig og en naboeiendom de siste dagene.

– Onsdag og torsdag fikk vi kontroll over spor som gjorde det naturlig for oss å foreta såkalt tredjemannsransaking på en eiendom like ved eiendommen til Janne Jemtland og ektemannen. Dette startet torsdag ettermiddag og kveld. Fredag morgen startet ransakingen i boligen til Janne Jemtland og ektefellen, som førte til at ektefellen nå er siktet for drap, sier Van der Eynden.

Etter det NRK erfarer, har ektemannen forklart til politiet hvor de kan finne liket av Janne Jemtland. Det ønsker ikke van der Eynden å bekrefte eller avkrefte.

– Når det gjelder den siktede, vil vi presisere at vi har startet avhør fredag kveld og natt til lørdag, og avhørene vil fortsette i dag. Det er ikke aktuelt på det nåværende tidspunkt å gå i detalj på innholdet i disse avhørene, sier han.

Blodspor i boligen

15 dager etter at hun kom hjem fra en fest på forsamlingshuset Veldrom i Brumunddal, er tobarnsmoren fortsatt ikke funnet. Ifølge Hamar Arbeiderblad var det funn av blod fra Janne Jemtland som førte til at mistanken mot ektemannen ble styrket og førte til pågripelse og siktelse. Dette ønsker ikke politiet å si noe om.

Mannen er siktet for drap etter straffelovens paragraf 275 og vil mandag bli framstilt for varetektsfengsling i Hedmarken tingrett.

– Han erkjenner ikke straffskyld for forsettlig drap. Ut over det kan jeg ikke si noe nærmere om hva han har forklart til politiet, sier advokat Ida Andenæs til NTB.

Det er ikke kjent om politiet har funnet et mulig drapsvåpen. Hamar Arbeiderblad skriver at politiet valgte å sende et viktig spor med politihelikopteret til Oslo for nærmere undersøkelser etter at de hadde ransaket huset i noen timer fredag. Ifølge avisen var dette funnet blodsporet som førte til pågripelsen av ektemannen.

Store mannskaper

Torsdag forrige uke fant politiet blodspor i snøen veikanten i Fagerlundveien som viste seg å stamme fra den savnede. To dager senere ble det funnet nytt blodspor i Lillehaugveien. Stedene ligger en drøy kilometer fra hverandre og om lag 11 kilometer fra ekteparets bolig.

Lokalt politi har på det meste hatt bistand av 20 etterforskere fra Kripos i etterforskningen. Store mannskaper fra Sivilforsvaret, politihelikopter, snøscootere, ATV-er og hundepatruljer har deltatt i søket.

Det er blitt søkt rundt boligen, på de to funnstedene, i Mjøsa og en rekke andre steder i området, blant annet ved et sagbruk og et gjenvinningsanlegg der avfall fra boligen ble hentet torsdag 11. januar.

Sist redigertlørdag, 13 januar 2018 18:12
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20