tirsdag, 02 januar 2018 13:38

Skarp kritikk av Ap-ledelsen i intern rapport

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Skarp kritikk av Ap-ledelsen i intern rapport Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

I en hemmeligstemplet rapport får ledelsen i Arbeiderpartiet skarp kritikk fra ansatte som mener de verken ble sett eller hørt under valgkampen.

Rapporten peker blant annet på «et ekstremt dårlig arbeidsmiljø», manglende respekt og en fryktbasert ledelse som i større grad rammet kvinner enn menn, skriver VG , som har fått se rapporten som er utarbeidet av fagforeningen til de ansatte i Aps stortingsgruppe.

Kritikken rammer i særlig grad Trond Giske, som var partiets reelle valgkampgeneral.

«Det oppleves som svært frustrerende eller kanskje nærmest skremmende at det ikke er noen å gå til når problemene oppstår. Vår ledelse er ikke der når vi trenger en til å stå opp mot politisk valgte i valgkampledelsen. Eller som en sier det: Hvem skal du gå til når det er ledelsen som er de jævlige», heter det i rapporten.

Giske, som mandag ble fritatt fra vervet som Ap-nestleder på ubestemt tid, var den eneste politisk valgte i partiets valgkampledelse.

«Han var vanskelig å forholde seg til. Faglige råd ble ignorert, faglige innvendinger var uønsket, bestillinger gikk til flere rådgivere samtidig uten at de visste om hverandre, det ble forventet at rådgivere skulle jobbe døgnet rundt, sju dager i uka», heter det i rapporten.

Utslitte og demotiverte ansatte som jevnlig gråt på jobb, ble resultatet, heter det videre.

I rapporten ber fagforeningen om en rask og konkret oppfølging. Men etter det VG er kjent med, ble rapporten lagt i skuffen av Ap-ledelsen.

Giske skal selv aldri ha sett rapporten.

– Trond Giske er sykmeldt og er ikke tilgjengelig for kommentar, men Giske har aldri sett denne rapporten eller blitt forelagt enkelthendelser, skriver hans rådgiver Bård Flaarønning i en tekstmelding til VG.

Andre saker å lese

TorsdagsQuiz

25-04-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er torsdagens quiz. Svarene finner du lengst nede på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Luftrommet over Sør-Norge er midlertidig stengt – store forsinkelser i flytrafik…

25-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Luftrommet over Sør-Norge er midlertidig stengt – store forsinkelser i flytrafikken

Luftrommet over hele Sør-Norge er stengt torsdag morgen som følge av en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral. Norwegian har fått beskjed om at det vil være stengt til klokken 11.

Les mer i RingeriksAvisa

Tomt for Grandiosa flere steder – butikk innfører rasjonering

24-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Tomt for Grandiosa flere steder – butikk innfører rasjonering

Frysedisken er tom fra Grandiosa original flere steder etter at priskrigen brøt løs mandag. Nå varsler Kiwi på Løren i Oslo rasjonering.

Les mer i RingeriksAvisa

Asiatiske land rammet av hetebølge

24-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Asiatiske land rammet av hetebølge

Filippinene, Thailand, Bangladesh og flere andre asiatiske land er rammet av en hetebølge med temperaturer så høye at folk blir bedt om å holde seg inne.

Les mer i RingeriksAvisa