videofilm nitar

Oppdatert 22.11.2018
A+ A A-

Rapport kreves etter dødsbranner i omsorgsboliger

En person omkom i rekkehusbrannen i Borre lørdag kveld. Hele bygget med ti boenheter ble ødelagt i brannen. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen / NTB scanpix En person omkom i rekkehusbrannen i Borre lørdag kveld. Hele bygget med ti boenheter ble ødelagt i brannen.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) krever full rapport etter to dødsbranner i omsorgsboliger før jul.

I den første brannen i Borre i Vestfold 16. desember døde en 57 år gammel mann. Natt til julaften omkom det som antas å være en 85 år gammel kvinne i et bo- og omsorgshjem på Kongsberg i Buskerud.

Ifølge Aftenposten er det alt klart at brannveggene i rekkehuset i Borre ikke fungerte slik de skulle. Samtidig kan årsaken til brannen i Kongsberg være vanskelig å utrede ettersom leiligheten til kvinnen er helt utbrent.

Torsdag ba DSB de aktuelle brannvesen om å fremskaffe dokumentasjon på hva som er gjort av brannsikring i omsorgsboligene. De vil også ha full rapport om brannvesenets innsats, ifølge avisen.

– Vi har et spesielt fokus på boliger for utsatte grupper. I 1990 kom krav om røykvarsler i alle boliger, sier fungerende avdelingsdirektør Hans Kristian Madsen i Brann- og redningsavdelingen i DSB.

Han viser til at kommunene siden 1. januar i fjor er pålagt å vurdere risikoen lokalt og særlig rette søkelyset mot brannsikkerhet for spesielt utsatte grupper.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20