×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 500
søndag, 22 oktober 2017 19:07

Fakkeltog mot pels

Stor oppslutning mot pels Stor oppslutning mot pels Foto: Rasmus Lindberg

For første gang har det i Hønefoss blitt arrangert fakkeltog mot pelsdyroppdrett. Triana Inglesias sørget for at kjendisfaktoren også var tilstede.

Lørdag 21.oktober ble slike arrangementer gjennomført på 29 steder i Norge. Dermed blir dette Europas største markering for pelsdyrenes velferd. Gjennom fakkeltogene, som er NOAHs viktigste påvirkningsmetode, vil man rette politikernes oppmerksomhet mot pelsdyrnæringen i Norge.

Fakkeltogene ble første gang arrangert høsten 2003 og i fjor deltok over 8.000 personer på 26 forskjellige steder. Fakkeltoget i Hønefoss samlet nærmere 150 personer. Starten gikk fra parkeringsplassen til Hønefoss vgs, forbi Ringerike rådhus, opp gjennom sentrum og videre til Søndre Park.

På bare to dagers varsel tok den internasjonalt kjente modellen og programlederen Triana Inglesias på seg oppdraget med et innslag fra scenen i parken. Hun har vist et stort engasjement for pelsdyrenes behandling, så det ble en svært følelsmessig og engasjerende tale til publikum.

Landsstyremedlem og fylkessekretær Erlend Ødegård fikk muligheten til å gi sitt syn på politikernes rolle omkring behandlingen av pelsdyr. Siste taler var Edel Åse Sørlie, styremedlem for Dyrebeskyttelsen i Ringerike.

Sist men ikke minst må nevnes NOHAs frivillige medarbeider Mia Natalí Ravn som sørget for at arrangementet gikk knirkefritt.

noah2
Triana, Erlend, Mia og Edel (Foto: Rasmus Lindberg)


{AF}NOAHs VISJON
NOAHs visjoner en verden hvor dyr er likeverdige medskapninger. Uten burhønsanlegg og slakterier. Uten forsøksdyrlaboratorier og firmaer som produserer genmodifiserte dyr. Uten fastlenkede sirkuselefanter og pelsfarmer med rekker av bur. Uten tradisjoner som tyrefekting og skyting av ville dyr for sport og rekreasjon. Uten veterinærkontorer som rutinemessig tar livet av ”kjæledyr” som noen er blitt lei av. Uten kuer som er lenket til båsen og hester som slaktes fordi de ikke løper fort nok. Uten overgrep.{/AF}

Sist redigert søndag, 22 oktober 2017 21:05

Andre saker å lese

Betongsaging i Jevnaker

07-06-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Elite Betongsaging AS er egistrert med adresse Musemyrveien 2 i Jevnaker kommune. Aksjekapitalen er kr 30.000. Formål: Betongsaging, kjerneboring, riving, splitting av fjell. Daglig leder og styreleder er Brian Strands Petersson. Med...

Les mer i RingeriksAvisa

Datatilsynet: Strømming av barneidrett kan i praksis bli umulig

06-06-2023 Nyheter NTB-Andreas Jakobsen og Stian Grythaugen - avatar NTB-Andreas Jakobsen og Stian Grythaugen

Datatilsynet: Strømming av barneidrett kan i praksis bli umulig

Datatilsynet mener strømming av barneidrett som hovedregel ikke kan gjennomføres lovlig etter personvernregelverket.

Les mer i RingeriksAvisa

Koronasertifikatet legges ned 30. juni

06-06-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Koronasertifikatet legges ned 30. juni

Fra 30. juni fjernes EUs koronasertifikat fra Helse-Norge. Årsaken er at ordningen blir opphevet.

Les mer i RingeriksAvisa

Snekkertjenester i Hole

06-06-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Start Montering AS er et nytt firma registrert i Hole med en kapital på kr 30.000.

Les mer i RingeriksAvisa