torsdag, 24 august 2017 15:56

Lokalisering av politiarrester er ikke avgjort

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Beslutning om lokalisering av alle politiarrestene i de nye 12 politidistriktene vil ikke bli fattet før det foreligger et grundig, helhetlig og et velfundert beslutningsgrunnlag.

– Jeg understreker at det foregår et utredningsarbeid i hele politi-Norge om arreststrukturene, og ingen beslutninger er tatt eller vil bli tatt før vi har fått en helhetlig oversikt, sier justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen.

Ett av formålene med nærpolitireformen er at politiet skal levere en bedre og mer enhetlig tjenestekvalitet over hele landet. For at politidistriktene skal levere bedre tjenestekvalitet og utnytte kapasiteten på en best mulig måte, er det viktig å vurdere hvordan politiressursene disponeres, også ved bemanning av arrestene.

I arbeidet med arreststrukturen er det viktig å sikre en forsvarlig arrestfunksjon i henhold til nasjonale krav – et arbeid som vil pågå utover høsten. POD har ansvaret for, i nær dialog med politidistriktene, å sikre en balansert og helhetlig løsning. Endelig beslutning om lokalisering av politiarrestene vil bli tatt av lokal politimester når arbeidet er gjennomført.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Fra 6. mai er det forbudt å kjøre elbil i kollektivfeltet

02-05-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Har du elbil og kjører i kollektivfeltene? Fra 6. mai har du ikke lenger adgang til det.

Les mer i RingeriksAvisa

OnsdagsQuiz

01-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er quiz den 1.mai. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Pizzabilen er stjålet!

30-04-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Det er stjålet en rød Skoda Citigo med reg: JV22730 fra Hønefoss sentrum tirsdag kveld. Bilen er påført logoer fra Peppes Pizza. Ring politiet på 02800 ved observasjon.

Les mer i RingeriksAvisa

Gresk varme gir godvær i Sør-Norge de neste dagene

30-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Gresk varme gir godvær i Sør-Norge de neste dagene

Fra Trøndelag og nedover langs kysten til svenskegrensa er det meldt sommertemperaturer de neste dagene. Best vær blir det i vest.

Les mer i RingeriksAvisa