fredag, 10 juli 2015 12:40

Noe for Fortidsminneforeningen?

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Billigere å bygge helt nytt? Billigere å bygge helt nytt? Foto: Frank Tverran

(Leder) Da friluftsbadet i Schjongslunden ble bygd, var det ikke uten videre bra å bade i elva på grunn av forurensning. Elva var heller ikke på samme måte som nå tilrettelagt for bading.

I dag kan du trygt bade i vannet i elva. Kloakken går i rør og rester etter industriutslipp er snart helt visket vekk.

Det er gjort en stor innsats for å få i stand ei bystrand. Denne ligger snaue 100 meter fra det tidligere friluftsbadet.

Jeg kan huske for rundt 20 år siden, da ungene var små. Friluftsbadet var greit å ty til på varme hverdager når en hadde det travelt. Utsyrt med en god dose myggmiddel, saft og teppe. Og så måtte en stadig flytte litt på seg fordi skogen lagde skygge på gressplenen. Det ble spøkefullt sagt at en ikke behøvde å varme opp det minste bassenget fordi alle ungene tisset der.

Et forsøk på en objektiv oppsummering i eget hode resulterer i konklusjonen: "Kjekt å ha".

Det ser ikke ut til at det utelukkende er nostalgikere som vil ha det gamle friluftsbadet tilbake. Men så er det dette med kostnadene. Hvis dette ikke belaster kommunens budsjett med 5 øre, skulle det vel ikke være noe som hindrer en renovering av det gamle friluftsbadet. Her må vel Fortidsminneforeningen ha noe å bidra med?

bystranda
Bystranda er en perle ved Randselva (Foto: Frank Tverran)

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.